Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відключення світла повертаються? Які області залишилися без електрики 19 серпня

В Міністерстві енергетики розповіли про відключення світла в Україні станом на сьогодні

Фото: УНИАН. Коллаж: Pro Гроші

Відключення світла 19 серпня

Фото: УНИАН. Коллаж: Pro Гроші

Російська армія цієї ночі здійснила чергову атаку по території України. Внаслідок чого, в деяких регіонах споживачі залишились без світла.

Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Відключення світла на Харківщині

Вночі, 19 серпня, російська армія атакувала територію Харківської області. Відомо, що влучання було в одну із підстанцій, проте, за словами представників Міністерства енергетики, росіянам не вдалось повністю знищити обладнання, також відсутні і постраждалі в ході цієї атаки.

Але слід зазначити, що в зв'язку з нічною атакою російської армії декілька населених пунктів Харківщини все ж таки залишились без світла. На даний момент там проводяться ремонтні роботи.

Ситуація в Київській області

На Київщині цієї ночі було відключено повітряну лінію електропередач, це призвело до того, що близько трьох тисяч людей в місті Бровари залишились без енергетики. Там на даний момент тривають ремонтні роботи, оскільки було зафіксовано пошкодження кабельної мережі.

Схожа ситуація трапилась і в Києво-Святошинському районі, там також була відключена повітряна лінія електропередачі, в зв'язку з чим, близько пів тисячі людей залишилися без енергетики. Причини виникнення ситуації з'ясовуються.

Інші регіони

Також відомо, що окрім Харківщини і Київщини відключення світла були зафіксовані в:

  • Запорізькій;
  • Сумській;
  • Чернігівській;
  • Херсонській;
  • Донецькій областях.

В цих регіонах також проводяться ремонтні роботи. Зокрема на Донеччині вдалось відновити роботу одного із блоків теплоелектростанції, що додало нових потужностей енергетиці в області.

Росія готується взимку повторити ракетний терор

В Міністерстві оборони України прокоментували ракетні обстріли окупантів. Зокрема, представник ГУР Андрій Юсов розповів, що скоріш за все російська армія не зможе здійснювати масовані ракетні обстріли взимку, оскільки вони вичерпали майже весь свій запас ракет. Як сказав Юсов, раніше росіяни могли випускати від 80 до 100 ракет одночасно, але зараз вже цих масштабів немає. Проте, загроза регулярних обстрілів все ж продовжує існувати.

За його словами, у ворога завжди є терористичні плани на будь-яку пору року, тому не слід виключати можливих обстрілів зимою. Також він зазначив, що ворог може коригувати свої плани щодо ракетних обстрілів після того, як проведе оцінку ситуації на фронті.

Надаємо, раніше ми писали про те, як підготувати газове обладнання до зими. Також ми повідомляли, скільки коштує підготуватись до важкої зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.