Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вартість iPhone 15 та найбільший смартфон в історії Apple – скільки доведеться віддати за нову модель

Скільки коштуватиме iPhone 15 вже незабаром та появу якої флагманської моделі анонсують на 2024 рік

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нові iPhone вразять українців як зовнішнім виглядом, так й вартістю

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Навіть попри те, що у продажу ще не з'явився iPhone 15, в мережі йде активне обговорення нового флагманського смартфона компанії Apple, який буде презентовано лише у 2024 році. Відомо, що на зміну нинішній версії Pro Max прийде приставка Ultra, яка буде відрізняти смартфон від всіх інших моделей.

Про це повідомляє видання 9TO5Mac.

Спочатку флагманський смартфон під новою назвою Ultra хотіли випустити у 2023 році в рамках лінійки iPhone 15, проте згодом з'явилася інформація, що цю модель представлять лише під час презентації лінійки iPhone 16.

Яким буде iPhone 16 Ultra?

Презентацією флагманської моделі компанія Apple хоче ще більше підкреслити преміальність найдорожчого смартфона в лінійці. Однією з особливостей моделі Ultra стане збільшений дисплей до 6,9 дюйма, це буде найбільший флагман Apple в історії компанії. Звичайно, через збільшення розміру смартфон стане значно вищим, але у ширині він майже не зміниться.

Зазначається, що приблизні розміри корпусу флагманської моделі, порівняно з іншими смартфонами становитимуть:

  • iPhone 16 Ultra – 165 × 77,2 мм;
  • у iPhone 15 Pro Max з екраном 6,7 дюйма розмір корпусу становитиме 159,8 × 76,7 мм;
  • наразі в iPhone 14 Pro Max цей показник дорівнює 160 × 77,6 мм.

Розміри флагманської моделі смартфону
Розміри флагманської моделі смартфону
Фото: 9to5mac

Щодо базової лінійки iPhone 16, то передбачається, що розташування тильних камер буде ідентичним, як в моделях iPhone 11 та 12. А розширення основної камери, як і в iPhone 14 Pro, складе 48 Мп.

Коли відбудеться презентація iPhone 15 та яка буде вартість нових смартфонів?

Відомо, що презентація нової лінійки смартфонів компанії Apple відбудеться у вересні 2023 року. Інсайдери зазначили, що, скоріш за все, користувачів iPhone чекає найдорожче покоління смартфонів в історії бренду. Наприклад, моделі Pro і Pro Max можуть здорожчати мінімум на 100 доларів (3 691 грн).

Зараз iPhone 14 Pro в Україні коштує від 46 999 гривень (ціна залежить від розміру пам'яті, яка міститься у смартфоні), тобто, виходить, що вартість iPhone 15 Pro становитиме мінімум 50 690 гривень.

Щодо моделі Pro Max, то наразі iPhone 14 цієї моделі коштує від 50 999 гривень, таким чином iPhone 15 Pro Max з'явиться в українських магазинах з цінником 54 690 гривень. Зауважимо, що вартість нових смартфонів буде зростати в залежності від розміру пам'яті, чим більше – тим дорожче.

Раніше ми розповідали, що компанія Apple розробила фірмові кольори для iPhone 15. Також ми писали, як дізнатися, що ваш телефон прослуховують.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.