Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні затвердили важливе нововведення щодо закордонних паспортів – що змінилося

Відповідне рішення щодо документів українців було прийняте на засіданні уряду у вівторок 18 жовтня

Колаж: Pro Гроші

Термін дії закордонних паспортів продовжуватимуть по-новому

Колаж: Pro Гроші

Уряд дозволив продовжувати термін дії закордонних паспортів українців без заміни самого документа.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram.

Так, уряд на засіданні 18 жовтня ухвалив рішення, яким передбачив можливість внесення в деяких випадках до закордонного паспорта інформації щодо продовження терміну його дії.

Зокрема, зміни внесли до постанови "Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон".

Так, передбачено випадки внесення до паспорта громадянина України для виїзду за кордон інформації про продовження терміну його дії, а також до паспорта для виїзду за кордон батьків (одного з батьків), іншого законного представника дитини інформації про дитину.

Чи можна в'їхати в Україну, якщо втратили документи

Прикордонники пояснили, що відсутність документів не обмежує право українців повернутися в Україну. Відповідно до законодавства, громадянину України за жодних підстав не можуть відмовити у праві на в'їзд в країну.ї

При втраті паспорта, недійсних чи протермінованих документах повернутися додому можна за тимчасовим посвідченням особи на повернення в Україну. Його видають закордонні дипломатичні установи України.

У Мінреінтеграції пояснюють, що невдовзі документи будуть видавати також і консульства України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії.

Крім того, потрібно пам'ятати, що діти та підлітки до 18 років пропускаються на територію України за наявності свідоцтва про народження. При цьому, Державна прикордонна служба самостійно вносить дані про людину в базу.

Громадяни старше 18 років, які втратили свої документи, будуть також пропускатись за наявності свідоцтва про народження. Ідентифікацію особи будуть проводити вже на території України.

Раніше ми писали, за що українці можуть заплатити майже 37 тисяч гривень штрафу в Чехії. Також ми розповідали про те, яку роботу пропонують українцям та скільки платять.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.