Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні розширили перелік підприємств, які можуть бронювати працівників від мобілізації

Для цих підприємств додалися певні критерії, яким вони мають відповідати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Які ще компанії мають право на бронювання своїх працівників

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні розширили деякі критерії з визначення підприємств, які можуть бронювати своїх працівників від мобілізації.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

Хто ще може бронювати працівників

Йдеться про підприємства, установи та організації, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період. До таких підприємств також можуть бути віднесені селекційні компанії та постачальники насіння овочевих та польових культур.

Згідно із внесеними змінами до Наказу Мінагрополітики №223, компанії в галузі сільського господарства мають відповідати таким критеріям:

  • підприємство, яке є постачальником насіння овочевих та/або польових культур, представляє та діє в інтересах суб'єкта прав по більш ніж 100 сортам рослин у Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні – що підтверджується довіреністю або договором доручення із суб'єктом прав;
  • підприємство, яке є постачальником насіння овочевих та/або польових культур та об'ємів ввезення такого насіння в Україну за річний період з 1 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року на більш ніж 40 млн гривень – що підтверджується довідкою про ввезення за підписом керівника підприємства, у якій вказується найменування продукції (насіння), код УКТ ЗЕД, митна вартість, дата та номер митної декларації.

Коли бронювання може бути скасовано

Окрім закінчення терміну дії бронювання, існує ще кілька обставин, які можуть посприяти скасуванню такого виду відстрочки:

  • завершення підприємством, установою, організацією виконання мобілізаційного завдання (замовлення) або його скасування;
  • завершення підприємством, установою, організацією виробництва товарів, виконання робіт та надання послуг для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань;
  • позбавлення підприємства, установи або організації статусу критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період уповноваженим органом;
  • ліквідація органу влади чи підприємства, установи або організації;
  • звільнення військовозобов'язаного з органу влади чи підприємства, установи або організації.

Раніше ми розповідали, в яких випадках бронювання військовозобов’язаних анулюють. Також ми писали, чи може військкомат скасувати відстрочку. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.