Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні продають цінну монету за 12 тисяч гривень – що в ній особливого (фото)

Колекціонери дуже цінують ексклюзивні екземпляри монет, тому вони слідкують за аукціонами, сподіваючись доповнити свої колекції

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продають монету за 12 тисяч гривень

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні серед колекціонерів дуже цінуються унікальні та ексклюзивні монети. Нумізмати готові платити непогані гроші для того, щоб доповнити свої колекції.

Одну з таких монет можна побачити на аукціоні Violity.

Що це за монета

Монета номіналом 1 гривня була випущена у 1995 році, тоді її тираж становив лише 52 тис. шт. (в період з 2001 по 2006 рік карбували від 15 до 100 млн монет номіналом 1 грн). Продавець зазначив, що монета викарбувана з латуні, не піддавалася реставрації та має різновид 2АА1.2. Відмінною особливістю монети є вузький кант.

Враховуючи ці фактори, можна зробити висновок, що монета дійсно є цінною. Вона знаходилася в обігу, на фото можна побачити, що стан монети дуже задовільний.

Скрин: Violity
Скрин: Violity
Скрин: Violity

Скрин: Violity

Скрин: Violity

Скрин: Violity

Наразі за лотом слідкують 75 осіб, колекціонери пропонують за цю монету 12 348 гривень. Закінчення торгів заплановано на вечір 24 грудня, це означає, що остаточна ціна може стати ще більшою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.