Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні припинять виплати деяким ВПО – як повернути фінансову підтримку

Розповідаємо, чи зможуть переселенці відновити державні виплати, якщо перевірка постановила їх скасувати

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Чи зможуть ВПО поновити виплати від держави

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

В Україні тривають перевірки внутрішньо переміщених осіб, які отримують фінансову допомогу на проживання від держави. За результатами перевірок, деякі переселенці можуть втратити грошову підтримку, якщо людина вже поїхала із вказаного під час реєстрації, як ВПО місцем проживання. Втім, переселенці, яких за результатами перевірок позбавлять виплат, можуть повернути їх назад.

Про це розповіла в ефірі Суспільного розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

За її словами, держава поновить виплати, якщо людина доведе поважну причину, через яку тривалий час не проживала за раніше вказаною адресою.

"У випадку, якщо людина їздила кудись відпочивати чи була, наприклад, у дальшому відрядженні, повертається пізніше, вона подає заяву — і виплати будуть поновлені" — розповіла Жолнович.

Зазначається, що подавати заяву на поновлення виплат потрібно в органи соцзахисту.

Зараз держава опікується українцями, яким вдалося виїхати з окупованих Росією територій чи місць, де відбуваються бойові дії. Згідно з постановою №457, до травня гроші могли отримати всі ВПО, а після – лише наступні категорії людей:

  • особи старші за 18 років – по 2 000 грн;
  • діти та особи з інвалідністю – по 3 000 грн.

Як ВПО не втратити виплати при зміні місця проживання

Внутрішньо переміщені особи, які змінили фактичне місце проживання, повинні стати на облік за новим місцем, щоб не втратити виплати.

Якщо ви переселенець і змінили місце проживання або повернулися до постійного, то необхідно повідомити про це органи соціального захисту населення.

Після цього буде робитися запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання для продовження виплат.

Сайт Pro Гроші раніше розповідав, на яку нову допомогу можуть розраховувати переселенці в Україні. Також ми розповідали, як працюватиме УЗ у разі повного блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.