Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні "полюють" за речами часів СРСР: скільки дадуть за чайний сервіз (фото)

Якщо не користуєтеся старими радянськими речами, але викинути їх шкода, спробуйте продати на аукціоні колекціонерам

Фото: Violity, lutsk.rayon. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть продати радянський чайний сервіз

Фото: Violity, lutsk.rayon. Колаж: Pro Гроші

В Україні можна продати предмети побуту, виготовлені за часів Радянського Союзу. Колекціонери купують за чималі гроші меблі, газети, книги, посуд тощо. Зокрема чайний сервіз оцінили в 4 400 грн.

Лот опублікували на порталі Violity.

Власник зауважив, що старий сервіз виготовили на Полонському заводі художньої кераміки. Це підприємство у Хмельницькій області славилося якісними виробами, враховуючи, що воно повноцінно працювало з кінця 19-го століття до 2008 року. Водночас в оголошенні не вказано, яким конкретно роком датується чайний сервіз.

Покупцеві дістанеться набір з 15 предметів, а саме чашок, заварника, цукорниці, блюдець. Посуд не в ідеальному стані, але досить чистий і цілий на зображеннях. Автор уточнив, що сервізом ніколи не користувалися, він стояв у шафі "на крайній випадок" і для декору, як часто буває в українських родинах.

Втім продавець визнав, що кришка заварника має плями. "Позолота у суперідеальному стані", – додав він. Загалом весь набір виготовили з порцеляни кольору "кобальт" із позолотою. За такий лот просять 4 400 грн, або приблизно 122 долари.

 | Фото: Violity
 | Фото: Violity
 | Фото: Violity

Радянський чайний сервіз

Фото: Violity

Радянський чайний сервіз

Фото: Violity

Радянський чайний сервіз

Фото: Violity

Який ще посуд можна знайти на аукціоні

Не дивно, що вдома у багатьох досі зберігаються старі радянські речі в хорошому стані. Наші бабусі та дідусі, а потім їхні діти (наші батьки) бережливо ставилися до посуду, особливо до якісного і дорогого станом на 20 століття. Тож часто взагалі не користувалися купленими предметами побуту, а тримали недоторканими в шафах. Тепер це дозволяє за великі гроші продати все непотрібне колекціонерам, аби дарма не викидати.

Наприклад, на Violity продавали великий радянський сервант із кришталю. Його виготовили після 1960 року, в набір входили:

  • келихи, кружки, чарки, графини, салатниці;
  • легендарний сервіз "рибки";
  • керамічний посуд і статуетки;
  • високі келихи з кольорового скла;
  • сувенірні ракушки;
  • чайний сервіз тощо.

Сервант часів СРСР
Сервант часів СРСР
Фото: Violity

Власник встановив неймовірну ціну – 40 000 грн. Але це не найдорожчий радянський лот, який можна знайти на онлайн-аукціоні. Зокрема за 202 000 грн продавали фотоапарат Sonnar, а 117 000 грн коштувала іграшка Cadillac Eldorado. Колекцію складних ножів можна було придбати за 153 000 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні дорого купляють радянські речі та розповідав, що можна продати за великі гроші. Також ми повідомляли, за скільки продають бюст Сталіна та помпу в Україні на онлайн-аукціоні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.