Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні пенсію можуть призначити новій категорії населення – хто підпадає

Український науковець-історик та за сумісництвом народний депутат повідомив про новий законопроєкт

Фото: ЄС. Колаж: Pro Гроші

Нардеп Володимир В'ятрович розповів про можливі зміни в законодавстві

Фото: ЄС. Колаж: Pro Гроші

Члени Комітету Верховної Ради із соціальної політики підтримали ініціативу народного депутата від партії "Європейська солідарність" стосовно нового призначення пенсії визначеній категорії населення.

Деталі повідомив науковець-історик і публіцист Володимир В'ятрович на сторінці у Facebook.

Як уточнив у соціальній мережі нардеп, він ініціював законопроєкт № 8032, яким призначаються пенсійні виплати політичним в’язням комуністичного режиму.

"Комітет з соціальної політики підтримав ініційований мною і внесений 39 депутатами законопроєкт №8032 про призначення пенсій за особливі заслуги політв’язням комуністичного режиму, які боролися за незалежність України у XX столітті", – зазначив депутат.

Це стало початком можливої підтримки документа урядом. Володимир В'ятрович уточнив, що найближчим часом законопроєкт винесуть на пленарне засідання. Для народного депутата це стане підтвердженням, що буде відновлено історичну та соціальну справедливість щодо людей, "завдяки кому українська держава постала".

Хто такий Володимир В'ятрович

Законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо борців за незалежність України у XX столітті) зареєстрували у парламенті 14 вересня поточного року. Його автор – дослідник історії визвольного руху та громадський діяч, який з 2014 по 2019 роки обіймав посаду Голови Українського інституту національної пам'яті. Також був членом наглядової ради Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького".

Володимир В'ятрович активно публікує статті та книги, які можна знайти в українських інтернет-магазинах чи на полицях фізичних крамниць. Серед найбільш відомих його праць – "Нотатки з кухні "переписування історії", "Україна. Історія з грифом "Секретно", "Війна і міф. Невідома друга світова", "За лаштунками "Волині – 43". Невідома польсько-українська війна" та інші.

Раніше сайт Pro Гроші писав про фінансову допомогу від Червоного Хреста. Також ми повідомляли, що деякі українці, які постраждали від війни, можуть отримати гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.