Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні доходи банків зросли на 32%, однак витрати ще більші

Чистий прибуток платоспроможних банків з січня по серпень оцінили в 8,4 млрд грн

Колаж: Pro Гроші

Обсяг доходів платоспроможних банків за січень–серпень досяг 227,5 млрд грн

Колаж: Pro Гроші

Доходи платоспроможних банків за січень–серпень цього року зросли на 32%, якщо порівнювати з минулим роком, а от витрати – на 72%.

Про це повідомляє Національний банк України.

Обсяг доходів платоспроможних банків за січень–серпень досяг 227,5 млрд грн, а витрати – 219 млрд грн. Минулого року ці показники становили 172,68 млрд грн та 127 млрд грн відповідно. Відрахування в резерви зросли у 12,4 раза та досягли 89,4 млрд грн.

Чистий прибуток платоспроможних банків з січня по серпень поточного року оцінили в 8,4 млрд грн, хоча ще минулоріч фінансові установи отримали вп'ятеро більше – 45,6 млрд грн.

Що буде з доларом і чи купувати валюту просто зараз

Редакція Pro Гроші раніше поговорила з членом Економічного дискусійного клубу Олегом Пендзином і дізналась, що курс долара протягом наступного року може сягнути 50 грн, оскільки рівень емісії та економічних проблем не можуть не відображатися на курсі національної грошової одиниці.

"Є дуже багато подій, які можуть змінити курс або вверх або вниз, просто треба розуміти, що загальний тренд спрямований на падіння ринку. Тому якщо хтось хоче вкласти гроші в долари, напевно є сенс сьогодні брати валюту", – пояснив Пендзин.

Він додав, що валюта в країні береться по суті з двох джерел: з експортної виручки, якої сьогодні катастрофічно не вистачає, та запозичень. Але проблема у тому, що Україна на міжнародних фінансових ринках не може запозичити ні копійки, тому що рівень ризиків через війну такий, що ніхто не буде зараз купляти українські євробонди. Загалом є багато тенденцій, які вказують на те, що чекати з купівлею валюти не варто.

Читайте ще один прогноз про те, що буде з доларом, інфляцією та ВВП України у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.