Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Дії з'явилися нові послуги: чим можуть скористатись українські моряки

Розповідаємо про те, які нові послуги Міністерство цифрової інформації запустило в додатку "Дія"

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В "Дії" з'явились нові послуги для моряків

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З моменту запуску додаток "Дія" відкрив для українців безліч функцій та різноманітних послуг, завдяки яким громадяни можуть отримувати документи, виписки та багато іншого. Тепер стало відомо про те, що в "Дії" з'являться нові сервіси для українських моряків.

Про це розповіли в Міністерстві цифрової трансформації.

Які послуги з'явились в "Дії"

Згідно з інформацією представників Мінцифри, нові сервіси в "Дії" є частиною масштабної програми подолання корупції, пов'язаної з оформленням документів для моряків. Відомо, що щорічні витрати у зв'язку з хабарями в цьому напрямку складають близько 150 мільйонів доларів.

Також зазначимо, що з цього моменту на порталі "Дія" будуть доступні сервіси, завдяки яким моряк зможе подати заяву для присвоєння або ж підтвердження звання чи кваліфікації. У випадку, якщо йому буде відмовлено в цьому, він зможе оскаржити таке рішення одразу ж на порталі.

Для того, щоб скористатися цими послугами, потрібно:

  1. Пройти авторизацію на порталі "Дія";
  2. Вибрати ту послугу, яка вам потрібна;
  3. Заповнити необхідну заяву;
  4. Підписати заяву кваліфікованим електронним підписом або за допомогою Дія.Підпис;
  5. Надіслати заяву та зачекати, поки її розглянуть.

Після розгляду заяви ви отримаєте рішення щодо присвоєння звання або ж кваліфікації.

Аналог "Дії" для школярів

Раніше ми також писали про те, що Міністерство цифрової трансформації вже невдовзі планує запустити додаток для школярів. Він буде аналогом "Дії" та матиме назву "Мрія".

Як повідомив сам глава відомства Михайло Федоров, зараз уряд веде роботу над новим додатком. Його головним завданням буде розвиток освіти в Україні.

"Це буде як Дія, але у сфері освіти. Завдання Мрії – аналізувати стандарти освіти, освітню траєкторію кожної дитини. І на цій підставі штучний інтелект підбиратиме освітній контент, щоб наші діти не сиділи так багато в ТікТоку та інших соцмережах", – йдеться у заяві Федорова.

Відомо, що в "Мрії" школярі можуть споживати різноманітний навчальний контент, дізнаватись про грантові програми, переглядати інформацію про вчителів у навчальному закладі, а також робити пропозиції щодо інновацій в школі. За словами представників Мінцифри, перша версія додатка "Мрія" може з'явитись вже в кінці листопада або ж на початку грудня.

Нагадаємо, раніше ми писали про три види допомоги, які українці можуть отримати завдяки додатку "Дія". Крім того, ми повідомляли про те, як можна оформити субсидію через "Дію".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.