Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Аналог Дії для школярів: які функції будуть в новому додатку від Мінцифри

Розповідаємо про новий додаток від Міністерства цифрової трансформації, який може з'явитися вже цього року

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні з'явиться аналог "Дії" для школярів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Додаток "Дія" став одним із найкращих проєктів від Міністерства цифрової трансформації. Завдяки цьому, українці отримали велику кількість послуг в своєму телефоні, що створює особливі зручності. Проте, невдовзі в Україні може з'явитись новий додаток, який допоможе школярам у навчанні.

Про це розповів Федоров на освітні конференції Серпнева.

Що очікувати від додатку "Мрія"

Нещодавно, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про те, що український уряд веде роботу над новим додатком для школярів, який буде аналогом "Дії". Він буде носити назву "Мрія".

Міністр цифрової трансформації заявив, що в основну нового додатку буде закладено штучний інтелект, завдяки чому кожен школяр буде споживати той контент, який в дійсності буде корисним для нього.

"Це буде як Дія, але у сфері освіти. Завдання Мрії – аналізувати стандарти освіти, освітню траєкторію кожної дитини. І на цій підставі штучний інтелект підбиратиме освітній контент, щоб наші діти не сиділи так багато в ТікТоку та інших соцмережах", – йдеться у заяві Федорова.

Також відомо, що в додатку "Мрія" для школярів будуть доступні такі функції:

  • щоденники;
  • навчальний контент;
  • інформація про вчителів;
  • грантові програми;
  • різноманітні пропозиції щодо інноваційній в школі тощо.

За словами Федорова, перша версія додатку буде розроблена вже в кінці осені або ж на початку зими 2023-го. Головна його мета — це розвиток української освіти.

Які три види допомоги українці можуть отримати через "Дію"

Крім того, раніше ми писали про те, що громадяни України можуть отримати три види допомоги завдяки додатку "Дія". Перший — це "єВідновлення". Її суть полягає в тому, що держава готова оплатити певну фінансову допомогу українцям, які залишились без житла через агресію Російської Федерації. Подати заявку можна прямо в додатку, після чого слід зачекати поки її розглянуть. З моменту старту програми "єВідновлення" було відправлено близько 400 тисяч заявок.

Ще одна програма має назву "єОселя". В її рамках певні категорії громадян України можуть отримати доступний кредит на житло. Сама суть програми полягає в тому, що українці будуть брати іпотеку в банках, а держава, в свою чергу, буде компенсувати установам знижену відсоткову ставку.

Третій вид допомоги — грантова програма для українських підприємців. Найновіша із програм допомоги, що присутні в додатку полягає в тому, що уряд разом з EU4Business допомагає підприємцям, які займаються постачанням товарів першої необхідності. Загальний бюджет програми складає 500 тисяч євро, зокрема допомогу можуть отримати 50 малих бізнесів (по 10 тисяч євро для розвитку).

Крім того, раніше ми писали про те, як отримати допомогу в рамках програми "єПідтримки". Також ми повідомляли про те, як оформити субсидію через "Дію".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.