Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Дії анонсували 5 нових сервісів – коли вони будуть доступні

Через повномасштабну війну деякі послуги не запустили, але вже скоро розпочнеться їхнє бета-тестування

Фото: pexels, "Дія". Колаж: Pro Гроші

Цифровізація усуне людський фактор із процесу

Фото: pexels, "Дія". Колаж: Pro Гроші

У застосунку "Дія" та на його порталі може зʼявиться пʼять нових сервісів. Серед них – зміна місця проживання та документи про освіту. Мінцифри планує запустити нові функції до кінця 2023 року.

Про це повідомили у відомстві.

Відшкодування вкладів

Вкладники збанкрутілих банків незабаром зможуть подати заяву в "Дії" про відшкодування коштів. В Україні в усіх банках вклади фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців перебувають під захистом Фонду гарантування вкладів.

Якщо якийсь із банків збанкрутів, то вкладники отримують відшкодування в сумі повного розміру вкладу та нарахованих відсотків.

Розмитнення авто

У відомстві повідомляють, що лише через розмитнення автівок рівень корупції на митниці становить від $50 млн до $150 млн на рік.

Цифровізація усуне людський фактор із процесу, а отже, є надія, що всі корупційні схеми та хабарі на митниці зникнуть. Наразі Мінцифри доопрацьовує законопроєкт, а потім його має ухвалити Верховна Рада.

Зміна місця проживання

Через повномасштабну війну цей сервіс не запустили, але вже скоро розпочнеться бета-тестування послуги. Відтепер, коли ви змінюватимете місце проживання, то оновлення статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично.

Перереєстрація авто у разі купівлі-продажу

Зробити це можна буде в кілька кліків у "Дії" за допомогою QR-коду. Продавець та покупець зможуть сформувати договір у застосунку та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром.

Документи про освіту

У застосунку будуть доступні ваші атестати та дипломи. Ними ви зможете скористатися під час вступу до закладів вищої освіти чи працевлаштуванні.

Яка ще важлива послуга з'явилася в "Дії"

У травні послугою з реєстрації прав на нерухомість можуть користуватися жителі ще 10 регіонів України, а саме:

  • Закарпатської;
  • Київської;
  • Дніпропетровської;
  • Одеської;
  • Рівненської;
  • Тернопільської;
  • Харківської;
  • Хмельницької;
  • Чернігівської областей та Луцька.

Скористатися послугою можна, якщо виконати декілька умов:

  • авторизуватися чи зареєструватися на порталі "Дія";
  • обрати "Послуги", потім клікнути на "Земля, будівництво, нерухомість", перейти у розділ Державна реєстрація прав на нерухоме майно" та натиснути на "Подати заяву";
  • внести потрібну інформацію та скани документів;
  • підписати заяву електронним підписом.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації про нову послугу ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже розповідали вам про те, як тепер можна закрити ФОП автоматично в "Дії". Також ми писали, якою послугою у "Дії" можуть користуватися водії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.