Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україну відбудовують вже 3 000 безробітних: яка зарплата в "Армії відновлення"

Українці без офіційної роботи можуть долучитися до відновлення країни та отримувати за це гроші

Фото: Depositphotos, Cheline, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні безробітні залучаються до "Армії відновлення"

Фото: Depositphotos, Cheline, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні функціонує проєкт під назвою "Армія відновлення". До нього долучають людей, які залишилися без роботи, але потребують фінансового забезпечення і можуть здійснювати суспільно-корисну діяльність з відбудови держави.

Деталі повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Поки Збройні сили України захищають нашу незалежність і територіальну цілісність на полі бою, громадяни в тилу здатні допомогти у забезпеченні потреб функціонування економіки та життєдіяльності населення. До проєкту "Армія відновлення" залучають безробітних із задовільною фізичною підготовкою, які готові здійснювати різноманітні підрядні завдання.

Йдеться про таку діяльність як:

  • будівництво захисних споруд, укріплення вже існуючих конструкцій;
  • розвантаження та розподіл гуманітарної допомоги;
  • укріплення блокпостів і підвальних приміщень, де можуть укриватися люди під час повітряної тривоги;
  • відновлення житлового фонду, який пошкодився внаслідок бойових дій, а також ліквідація завалів;
  • розчищення автомобільних доріг і залізничного сполучення;
  • заготівля деревини для потреб цивільного населення і військових;
  • робота у Пунктах Незламності тощо.

Скільки платять в "Армії відновлення"

Станом на 8 грудня поточного року до проєкту залучено майже 3 тисячі українців, які не мають офіційного працевлаштування. Вони працюють у семи областях, а саме Сумській, Полтавській, Київській, Чернігівській, Рівненській, Донецькій і Запорізькій. Найбільше безробітних трудиться у Сумській області – це 725 осіб. На другому місці за кількістю залучених – Київська область (659 осіб). Третю позицію займає Полтавщина – 595 осіб.

Як зауважила Юлія Свириденко, найближчим часом роботи планують організувати ще у двох регіонах – Житомирському та Волинському. При цьому українці не працюють за безцінь: вони отримують щонайменше мінімальну заробітну плату, яка наразі становить 6 700 грн. Проте залучені громадяни можуть заробляти більше, оскільки місцевій владі дозволяється здійснювати дофінансування оплати зі свого бюджету.

На потреби забезпечення виплат український уряд вже виділив 18,3 млн гривень. Чим більше людей буде долучатися до "Армії відновлення", тим кращі умови роботи для них організовуватимуть. Не виключено, що українцям підвищать мінімальну зарплату або встановлять доплати за виконання важких робіт.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Рада створює Міністерство з відновлення України, та розповідав, що віцепрем'єром призначили Кубракова. Також ми повідомляли, що у звільненому Херсоні поступово відновлюють інфраструктуру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.