Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українське зерно під загрозою: росіяни вивозять соняшник з Маріуполя

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко зазначив, що у викраданні зерна беруть участь лише росіяни

Фото: Pixabay

Росіяни вивозять зерно з Маріуполя

Фото: Pixabay

Російські загарбники продовжують викрадати українські зернові культури. Так, стало відомо, що ворог вивозить соняшник з тимчасово окупованого Маріуполя.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі телемарафоні.

За його словами, українське зерно експортується російськими окупантами через порт Маріуполя, який тимчасово перебуває під їхнім контролем. Наразі там знаходяться три судна, одне з них завантажують соняшниковим врожаєм.

"В порту росіяни вантажать зерно, і скоріш за все – саме соняшник. Це стандартний варіант вивозу, тому що більше в Маріуполі нічого взяти. В порту стоїть три судна, одне вантажиться, інші два поки стоять", – повідомив Андрющенко.

Радник мера міста додав, що досі невідомо, що може міститися в тих контейнерах, які вони доставили до порту. Він також зауважив, що в порту працюють не місцеві жителі, а російські громадяни, які були завезені з Новоросійська.

Також Андрющенко зазначив, що ворожі сили привезли бетонні конструкції, призначені для будівництва об'єктів оборони на кордоні між Маріуполем та Запорізькою областю.

Що відбувається з зерновим коридором в Чорному морі

Українська влада відновлює контроль над чорноморськими портами та судноплавством, що важливо для експорту зерна. Це стало можливим завдяки успішним атакам на російські кораблі. Тому можна спостерігати збільшення кількості вантажних суден, які проходять через новий зерновий коридор, створений Україною, обходячи російську блокаду чорноморських портів.

Також неабияке значення має той факт, що західне узбережжя Чорного моря, де розташовані українські кораблі, знаходиться поруч із країнами-членами НАТО, які надають підтримку і відстежують російську активність. Завдяки цьому відбувається посилення впливу України в Чорному морі.

Американський аналітик Тея Данлеві підкреслює, що атаки на російські кораблі свідчать про рішучий курс України на посилення свого впливу в регіоні та успіхи її військової кампанії.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський анонсував запуск нового "зернового коридору". Також ми писали, що сталося з ринком зернових та олійних вперше за 20 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.