Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україні дали великий кредит на особливих умовах – куди спрямують кошти

Згідно з угодою, японський уряд надав гарантії для позики у розмірі 1,5 мільярда доларів

Фото: Денис Шмигаль/Telegram, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Кошти будуть використані для підтримки соціального захисту та допомоги людям в умовах війни

Фото: Денис Шмигаль/Telegram, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Світова спільнота продовжує активну фінансову підтримку України під час повномасштабної війни з Росією. Черговий кредит для України буде погоджено під гарантії Японії.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Яку допомогу отримає Україна від Світового банку

Світовий банк погодився надати додаткову позику у розмірі 1,5 мільярда доларів під гарантії японського уряду для України. Угода про це була підписана Міністерством фінансів України на зустрічі прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із віцепрезиденткою Банку Антонеллою Бассані 20 липня.

Ці кошти передбачені для зміцнення соціального захисту та надання допомоги людям під час війни, а також для відновлення економіки. Програма фінансової допомоги уряду України має на меті допомогти в утриманні соціальних програм і підтримці громадян у важкий час воєнних подій.

Загалом з мобілізацією партнерів Група Світового банку вже залучила 34 мільярди доларів для надання допомоги Україні. Бюджет нашої держави отримав понад 22 мільярди доларів з цієї суми. Ця допомога має велике значення для підтримки населення та економічного відновлення країни в умовах збройного конфлікту.

Світовий банк планує надати більше підтримки для галузей України

Шмигаль також зазначив, що Група Світового банку планує залучити понад 8 мільярдів доларів для нових програм в Україні, зокрема, у сферах сільського господарства та соціальної політики. Таке рішення було обговорено під час зустрічі з Віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані та Віцепрезидентом Міжнародної фінансової корпорації Альфонсо Гарсією Морою.

Також на зустрічі обговорили підготовку оновленої оцінки потреб України на відновлення (RDNA3), в якій будуть враховані збитки, спричинені підривом російськими військовими Каховської ГЕС. Додатково Міжнародна фінансова корпорація (IFC) готує програму підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

На зустрічі також було відзначено відновлення роботи офісів у Києві, а також проведено розмову про подальшу тісну співпрацю з командою Світового банку з метою підтримки українського народу.

Така фінансова допомога від Світового банку має велике значення для підтримки економічного розвитку України та поліпшення життя українських громадян, зокрема в умовах жорстокої війни, розв’язаної Росією.

Раніше ми писали, що Україна отримає черговий транш військової допомоги від США. Також ми повідомляли, що буде з українським зерном після виходу Росії з "зернової угоди".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.