Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям в Німеччині можуть виплатити до 9 тис. грн: за що надають допомогу

Розповідаємо, хто з українських біженців може розраховувати на додаткові виплати та за яких умов надають грошову допомогу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Німеччина змінила принцип виплат по безробіттю

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці в Німеччині можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу. Виплати Bürgergelds (гроші для громадян) надаватимуть центри зайнятості Jobcenter.

Про це повідомляє видання Handbook Germany.

За що можна отримати виплати?

З 2023 року Німеччина змінила принцип надання допомоги з безробіття. Наразі замість оперативного працевлаштування в країні практикують підхід до того, що якісне навчання важливіше за тимчасову роботу.

Грошова допомога передбачена насамперед для того, аби українці, були вимушені переїхати до Німеччини, мали змогу підвищити свою професійну кваліфікацію на ринку праці та забезпечити собі гідний рівень життя. Також громадяни можуть здобути подальшу професійну освіту, яка фінансуватиметься державою за програмою "Участь на ринку праці".

Зазначається, що підвищити свою професійну кваліфікацію та завершити середню освіту можна протягом трьох років, до того ж таке навчання фінансуватиметься центром зайнятості.

Для того, аби стати учасником програми та отримувати щомісячні виплати, українцям потрібно звернутися за консультацією та дізнатися, за яких умов центр зайнятості оплачуватиме подальше професійне навчання. Також громадянам можуть оплатити витрати на курси німецької мови.

Важливо, що таку грошову допомогу зможуть отримувати не лише безробітні, а й ті українці, які вже влаштувалися на роботу в Німеччині, але отримують низькі зарплати.

Скільки виплачуватимуть?

Центри зайнятості надаватимуть українцям грошову допомогу у розмірі 225 євро (8 911 гривень), але вона буде виплачуватися поступово:

  • з 1 липня 2023 року українцям в Німеччині пропонуватимуть підвищити рівень своєї кваліфікації з додатковими щомісячними виплатами у розмір 150 євро (5 941 гривень);
  • якщо українські біженці захочуть брати участь у програмах підтримки у пошуку роботи з довгостроковою перспективою, їм нараховуватимуть ще 75 євро (2 970 гривень) на місяць.

Що змінилося для українців в Польщі?

Президент Польщі Анджей Дуда 29 травня 2023 року ухвалив відповідні зміни, щодо терміну легального перебування українців на території країни, його було подовжено до 4 березня 2024 року.

Про інші зміни для українців в Польщі читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, ким працюють українці в Польщі. Також ми писали, як зміняться правила надання грошової допомоги в Чехії з 1 липня. Більше про життя українців за кордоном читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.