Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям стало важче орендувати житло у одній із країн Європи – що змінилося

Майже половина біженців з України не можуть знайти житло через відсутність поручителя чи рекомендацій

Колаж: Pro Гроші

Українці в Британії зіткнулися з проблемами з орендою житла

Колаж: Pro Гроші

Українські біженці у Великій Британії відчувають труднощі з доступом до приватного орендованого житла, оскільки вони не можуть отримати поручителів чи довідок.

Про це повідомляє The Guardian.

Управління національної статистики Великої Британії опитало 3 000 українців, які приїхали в країну після повномасштабного вторгнення РФ.

Ситуація з проживанням

Громадяни України прибули до країни за двома візовими схемами – сімейного спонсорства та "Будинки для України". За такими схемами українці разом зі своїми родинами можуть жити із зазначеним спонсором, який надає житло, як мінімум на 6 місяців.

У листопаді досі продовжують жити зі спонсором 59% опитаних українців. Ще 17% вже винаймають житло у приватного орендодавця.

При цьому 45% зіштовхнулися з труднощами. А саме не могли винайняти житло через відсутність поручителя чи рекомендацій.

Кожен четвертий українець (24%) вже змінив місце проживання після того, як приїхав у Британію. У 35% випадків причиною було те, що тепер вони можуть дозволити собі жити без хостингу.

Однак у кожного шостого з них переїзд був пов'язаний із труднощами у відносинах зі спонсором.

При цьому половина опитаних українців сказали, що планують залишитися у Великій Британії на три роки або довше.

Ситуація з роботою

У червні цього року 44% українців володіли англійською мовою на достатньому рівні. В листопаді це число збільшилося до 57%.

Згідно з останнім опитуванням, 56% українців працюють у Великій Британії. Тоді як у червні працевлаштованих було лише 19%.

56% опитаних зіштовхнулися з труднощами у працевлаштуванні через недостатнє знання мови. Ще 33% було складно знайти роботу через невизнання їхньої кваліфікації.

Близько 60% біженців повідомили, що у них достатньо грошей, щоб прогодувати себе і своїх дітей протягом наступних трьох місяців. У червні таких було лише 37% опитаних.

При цьому 72% українців заявили, що мають гарне фізичне та психічне здоров'я.

Чи буде нова хвиля біженців з України

Хоч в Європі й прогнозували нову хвилю біженців з України напередодні зими, масового виїзду з країни поки не спостерігається.

Кількість біженців, що приїжджають з України до ЄС, навпаки, зменшилася. Найбільше зниження в'їздів спостерігається у Польщі, Німеччині та Франції.

У Держприкордонслужбі розповіли, що після чергових ракетних ударів по енергетичних об'єктах у жовтні черг на кордоні з ЄС та Україною не було, а кількість тих, хто виїжджає, не змінилася.

Керівник Українського центру міжнародного партнерства та організатор форуму волонтерів "Взаємодія без кордонів" Анатолій Полковніков вважає, що такої хвилі біженців, як у лютому та березні, вже не буде. Він пояснює це тим, що в українців стало менше грошей і багато з них не можуть евакуюватися

Раніше ми писали про те, що в одній із країн ЄС українці можуть безплатно користуватися залізничним транспортом. Також ми розповідали про те, що біженці з України зможуть отримати важливу пільгу у США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.