Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці безплатно користуються залізничним транспортом – де це можливо

Українці можуть скористатися можливістю всього один раз за наявності документів

Фото: sueddeutsche.de. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть безкоштовно подорожувати Німеччиною на потязі

Фото: sueddeutsche.de. Колаж: Pro Гроші

Українські біженці, які покинули територію України та приїхали до Німеччини, можуть отримати безплатний квиток на залізничний транспорт, щоб дістатися від кордону до пункту призначення.

Про це повідомляє bahn.de.

Коли українцям дозволена безплатна поїздка

За інформацією німецької залізничної компанії Deutsche Bahn, українці, які прибули на державний кордон, звідти можуть безплатно доїхати до пунктів первинного приймання біженців, які розташовані у великих містах, зокрема Берліні, Дрездені, Нюрнберзі та Мюнхені. Якщо вони планують продовжувати подорож, то мають право на отримання квитка HelpUkraine, що дозволяє дістатися конкретного місця безплатно.

У першому випадку для поїздки варто надати тільки український (закордонний) паспорт, ID-картку чи посвідку на проживання. За наявності білета ця необхідність не зникає. HelpUkraine дійсний протягом 3 днів з моменту видачі, його чинність завершується після 2 днів шляху до пункту призначення. Квиток дає право на поїздку в один кінець у вагоні 2-го класу.

Отримати проїзний документ можна в пунктах первинного приймання біженців або центрах прийняття федеральної землі.

Як забронювати квиток завчасно

У Німеччині існує флаєр з eToken (персональним електронним ключем доступу), який можна обміняти на HelpUkraine у таких місцях:

  • пункт первинного приймання у м. Айзенхюттенштадт, земля Бранденбург;
  • відомство земельного уряду у справах біженців Берліна;
  • різні пункти приймання Баварії (наприклад, в Цирндорфі, Мюнхені).

Код eToken дійсний для одного квитка на поїзди ICE для 5 пасажирів у вагонах 2-го класу, він має чинність всього один день шляху максимум. Щоб далі скористатися послугами залізничного сполучення, потрібно купити звичайний білет. Як тільки пасажири використають код, на їхню електронну пошту надійде онлайн-квиток зі вказаними особистими даними та пунктом призначення.

Як скористатися іншим транспортом у Німеччині

Всі інші проїзні документи у країні – платні. Будь-який громадський транспорт чи регіональні поїзди обслуговують лише пасажирів з білетами. Існує можливість придбати місячний квиток, який обійдеться українцям у 28,5 євро в Берліні (пільговий варіант). Найдорожче коштує у Гамбурзі – 112,8 євро.

Зауважимо, що платити у трамваях та автобусах потрібно лише дрібними купюрами. Ви не зможете дати водію банкноту від 50 євро та сподіватися на отримання решти. Швидше за все, вас попросять вийти з транспорту, адже відсутність дрібних купюр не є підставою для безквиткового проїзду.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у звільнений Херсон прибув перший поїзд з Києва. Також ми повідомляли, що страхування авто для виїзду за кордон здорожчало.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.