Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Інтернет від Starlink у кожному домі: як замовити та в яку суму це обійдеться

Українці можуть самостійно замовити устаткування на офіційному сайті компанії

Фото: depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть замовити Starlink для особистого користування

Фото: depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Сучасні реалії заважають українцям працювати через періодичні відключення електроенергії та відсутність зв'язку й мережі Інтернет. Щоб розв'язати проблему, громадяни самостійно купують генератори для резервного живлення, а для відновлення доступу до Всесвітньої мережі можна замовити Starlink.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує система для споживачів та як її замовити.

Що собою являє Starlink

Цю назву неодноразово чули українці приблизно з серпня поточного року у контексті допомоги від Ілона Маска. Розробник системи супутникового зв'язку і власник американської компанії SpaceX подарував Україні обладнання та встановив пільгові тарифи на підключення пакета.

За допомогою устаткування можна отримати доступ до швидкісного Інтернету в будь-якій точці земної кулі. Завдяки Starlink, в Україні заплановано відкрити пункти з доступом до мережі, яку буде забезпечувати наявне комплектування.

Скільки коштує система

24 серпня Україні надали пільгову ціну за підключення тарифу та техніку. Абонентська плата тоді становила 60 доларів, а сама система – 385 доларів. Стандартний пакет супутникового інтернету від Starlink вартував 110 доларів на місяць, обладнання – 599 доларів.

На жаль, пільгові тарифи діятимуть недовго: вже з 29 грудня поточного року вартість обладнання дорівнюватиме 700 доларів, а за підключення доведеться платити 75 доларів на місяць. Пакет включає термінал, Wi-Fi роутер та кабель довжиною 30 м.

У разі приватного замовлення покупець самостійно платить за весь пакет відповідно до комерційних тарифів компанії. За вказану ціну можна отримати доступ до швидкісного інтернету – від 50 до 150 Мбіт/с.

Як замовити Starlink додому

Насправді інструкція досить легка: для початку варто відвідати офіційний сайт Starlink та одразу на основній сторінці вказати адресу, де ви плануєте встановити обладнання. Потрібно зазначити країну, місто, вулицю і поштовий індекс. Як тільки система перевірить, наскільки можливо встановити Starlink на вказаній локації, вам запропонують заповнити форму замовлення, після чого доведеться внести депозит у розмірі 60 доларів.

Після цього на електронну пошту надійде офіційний лист, у якому компанія вкаже, чи можливе за вашою адресою доставлення. Зауважимо, за нього доведеться платити окремо. Якщо замовлення підтвердиться, залишається лише оплатити ціну та чекати прибуття. Зазвичай тривалість подорожі займає 2-3 тижні.

Термінал, який прибуде на вказану адресу, можна одразу увімкнути на локації. Він буде прив'язаний до створеного вами облікового запису. Інструкцію, як під'єднати термінал, ви знайдете в комплекті посилки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Нова пошта повернулася в Херсон і привезла з собою Starlink для мешканців. Також ми повідомляли, які АЗС працюють навіть під час відключення світла зі Starlink та генераторами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.