Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Starlink Маска виставив нові ціни українцям — скільки тепер коштує інтернет

Розповідаємо, на скільки для українців подорожчає користування інтернетом Ілона Маска

Колаж: Pro Гроші

Starlink в Украине подорожчає

Колаж: Pro Гроші

Інтернет Ілона Маска для українців скоро коштуватиме трохи дорожче. Причина – провайдер супутникового інтернету Starlink підвищив вартість послуг для українських клієнтів з 60 доларів (близько 2,3 тис. грн) до 75 доларів на місяць (2,8 тис. грн).

Про це сказано у тексті листа, які отримали клієнти в Україні.

У листі сказано, що новий тариф для України почне діяти з 29 грудня цього року.

"Якщо ви не хочете продовжувати користуватися сервісом, ви можете скасувати підписку у будь-який час", — йдеться у повідомленні.

При цьому, як свідчать дані на сайті компанії, обладнання для супутникового зв'язку теж подорожчало. Якщо раніше воно коштувало 500 доларів, то тепер — 700 доларів.

Як Starlink допомагає Україні під час війни

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповідав, що завдяки Starlink фахівці відновлюють зв'язок на деокупованих теренах України, де окупанти пошкодили мобільні вежі та оптичні кабелі. Також вони відіграють важливу роль у відновленні основних послуг після російських ракетних атак.

"За допомогою Starlink ми швидко відновили зв'язок у критичних областях", — написав Федоров у Twitter після масованих ракетних обстрілів у жовтні цього року.

В Україні працюють над створенням публічних точок Wi-Fi

У багатьох регіонах нашої країни відразу після ракетного обстрілу практично зникає мобільний зв'язок і припиняє працювати інтернет. Річ у тому, що російська армія запускає свої ракети по об'єктах енергетичної інфраструктури, а без світла в деяких регіонах не працюють вежі мобільного зв'язку та провайдери фіксованого інтернету.

Але, за словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, українська влада вже працює над тим, щоб забезпечити громадян максимально стійким зв'язком при відключенні електроенергії.

"Ми хочемо забезпечити країну залізобетонними місцями для зв'язку за будь-якої ситуації. У тому числі розглядаємо використання Tesla Powerwall, Starlink, щоб такі точки публічного зв'язку були в Україні та працювали незалежно від роботи мережі", – розповідав раніше Федоров в інтерв'ю Forbes.

Поки невідомо, скільки таких точок знадобиться, щоб забезпечити зв'язком країну. Наразі планують залучити 1 570 терміналів Starlink.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, як українцям правильно користуватися грошима, коли відключають світло. Також ми писали, чи можливий в Україні газовий блекаут через обстріл РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.