Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців дурять в супермаркетах: які схеми вигадують магазини

Відправляючись за покупками в супермаркет потрібно бути готовими до того, що вас можуть спробувати обманути

Фото: Pro Гроші, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В супермаркетах можуть вигадувати різні схеми, за якими дурять покупців

Фото: Pro Гроші, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям в супермаркетах потрібно бути уважнішими, адже їх можуть запросто обманути. Існує безліч схем, які використовують супермаркети, аби продати товар дорожче або округлити суму покупки на користь продавця.

Про це повідомляє видання OBOZREVATEL.

Несправні ваги

У відділах магазинів, де потрібно зважувати товар, прилади іноді можуть показувати покупцю неправильну вагу. Це може бути як через технічну несправність, так й частиною махінації магазину. Для цього співробітники можуть використовувати:

  • спеціальні грузики;
  • нитки;
  • непомітно підкладати зайві предмети під час зважування.

Тому важливо перевіряти прилади для зважування, наприклад, покласти на них товар, вагу якого ви точно знаєте й таким чином переконатися у їх справності.

Небезпечні та несправжні знижки

Оскільки в Україні заборонено продавати продукти харчування, термін придатності яких минув, деякі супермаркети все ж таки викладають такий товар на полиці, але за зниженою ціною. Тому важливо ретельно перевіряти термін придатності продуктів, які продаються зі знижкою, адже це насамперед ваше здоров'я.

Також іноді супермаркети демонструють великі знижки, що приваблюють увагу покупців, але зазвичай, перед тим, як встановити акційну ціну, її суттєво підвищують, аби показати, що знижка "справжня".

Невідповідність цін на товари

Часто трапляється, що в супермаркетах відбулася переоцінка, але співробітники ще не встигли замінити цінники на товари, проте, згідно з правилами, магазин зобов'язаний продати товар за тією ціною, що зазначена на ціннику. Тож, на касі варто слідкувати за якою ціною вам хочуть продати той чи інший товар.

Встановлення цін для округлення на користь магазина

Дійсно, покупцю в магазині можуть дати не всю здачу, але така сума має бути меншою за 5 копійок. Багато супермаркетів встановлюють ціни на товар таким чином, аби здачу можна було округлити на користь магазина.

Наприклад, якщо якийсь продукт коштуватиме 9,96 гривень, то покупцю все одно доведеться заплатити 10 гривень, адже в Україні вже вийшли з обігу 1,2,3 та 5 копійок.

Раніше ми розповідали, як розпізнати російський товар на полицях супермаркету. Також ми писали про 5 товарів, які категорично не можна купувати в супермаркеті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.