Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У МОЗ роз'яснили, як працюватимуть лікарні у разі тривалого блекауту

Енергетики продовжують працювати над стабілізацією об'єктів критичної інфраструктури

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як працюватимуть лікарні у разі тривалого блекауту

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Російські війська обстрілюють енергетичну інфраструктуру України, сподіваючись залишити без світла всю територію країни та наших громадян. Українці готуються до затяжного блекауту, однак у разі відключення електроенергії на тривалий час, у лікарнях припинять приймання пацієнтів та перестануть робити планові операції.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі телемарафону.

До чого готуватися українцям

Такі дії необхідні, щоб уникнути перенавантаження енергоспоживання. Тому, у разі тривалого блекауту, закладам охорони здоров'я доведеться на якийсь час відмовитися від планових хірургічних втручань та госпіталізації.

За словами Карчевич, на випадок блекауту готові два рівні закладів, які забезпечені генераторами. Навіть коли були суттєві перебої з електропостачанням, жоден заклад охорони здоров'я не припинив своєї роботи.

  • Перший рівень

До нього належать заклади, які зможуть продовжити свою роботу виключно за умов відсутності електроенергії, але припинять своє функціонування у разі відключення водопостачання та опалення.

  • Другий рівень

До цього рівня належать заклади, які повністю автономні, і їхній роботі не загрожує ні відсутність електроенергії, ні припинення водопостачання, ні відключення централізованого опалення.

Наразі медичні установи обох рівнів забезпечені генераторами для підтримки критичних потреб закладу, а також у закладах забезпечено доступ до супутникових станцій Starlink. Однак, у разі тривалого відключення електроенергії, заклади не зможуть забезпечити допомогу всім громадянам повною мірою. Тому установи прийматимуть лише ургентних хворих для надання невідкладної допомоги, а усі планові операції буде відкладено.

Що буде з водопостачанням у Києві у разі блекауту

За словами мера Києва, буде налагоджено роботу бюветних комплексів – 105 бюветів Київводфонду та ще 6 бюветів Київводоканалу під'єднають до генераторів. Також при необхідності питну та технічну воду привозитимуть до пунктів обігріву у цистернах.

Раніше ми розповідали, якій країні також загрожують віялові відключення електроенергії. Також ми писали, коли в Україні відновлять планові відключення. Більше про відключення світла в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.