Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У "Дії" знову оновлення: які можливості зʼявилися у додатку

Ці зміни допоможуть вам перевірити надійність документів та зекономлять час

Колаж: Pro Гроші

У додатку зʼявилися нові можливості

Колаж: Pro Гроші

"Дія" зробила ще одне оновлення. Тепер у додатку цифровізували нотаріальні послуги. Ви можете захистити себе від підробки документів із новою послугою, адже на нотаріальних документах може бути QR-код. За ним ви перевірите всі необхідні папери у застосунку лише за кілька кліків.

Про це пише "Дія".

Які документи можуть формувати нотаріуси з QR-кодом:

  • довіреність;
  • договір оренди авто;
  • заява, на якій засвідчується справжність підпису.

Формувати документ з QR-кодом можуть виключно нотаріуси, які мають доступ до Єдиної державної системи е-нотаріату.

"Зараз його мають лише нотаріуси Києва. Проте згодом послуга буде доступна для усієї України", – йдеться у повідомленні.

Іпотечне кредитування за кілька кліків

Раніше ми писали, українці активно користуються державними програмами іпотечного кредитування, які надають приємні умови отримання позики на купівлю житла. Серед наявних варіантів – програми "5-7-9" і "Доступна іпотека". Зовсім скоро у "Дії" можна буде кількома натисканнями подати запит у банк. Це звільнить людей від особистого перебування у фінансовій установі, бюрократичної тяганини тощо.

"От уявіть, ви хочете купити квартиру в іпотеку, заходите в "Дію", натискаєте "отримати іпотеку" ― і формується ваша заявка в банк, а можна кілька. Після того вони вам надсилають відповідь про умови та відсотки. І немає дзвінків, принижень, запитань про те, скільки ви заробляєте", – розповів міністр цифрової трансформації.

Він уточнив: якщо повноцінно вдасться запровадити послугу, це стане технологічною революцією. Запуск хочуть здійснити наприкінці жовтня, спочатку для військових, потім для медичних працівників, а після цього – для вчителів.

Що робити, якщо "Дія" вас не впізнає

У деяких користувачів застосунку "Дія" виникає проблема з цифровим підписом. Однак це можна спробувати вирішити кількома методами.

Команда "Дії" пояснила, що під час створення підпису цифровий образ обличчя порівнюватиметься з фото з цифрового паспорта. Вони мають бути однаковими.

У "Дії" радять у таких випадках детально описувати свою проблему службі підтримки [email protected]. та за можливості додавати відео процесу створення Дія Підпису.

Нагадаємо, ми також розповідали про захищеність сервісу "Дія" та особистих даних користувачів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.