Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тищенка виганяють зі "Слуги народу" через скандальне відрядження – що відомо

Попри заборону президента, народний депутат зібрався у поїздку до Таїланду під приводом відрядження

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Миколу Тищенка виключають зі "Слуги народу"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Микола Тищенко їде у відрядження у Таїланд, де проведе зустріч з громадянами України.

Про це повідомила пресслужба посольства України у Таїланді.

Там зазначається, що візит нардепа відбудеться 27 січня. В приміщенні готелю Novotel в Бангкоку посольство організує зустріч із Тищенко.

"Шановні громадяни України! Посольство запрошує вас на зустріч з народним депутатом України 9-ого скликання паном Миколою Тищенком для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади в Королівстві Таїланд", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що про поїздку Тищенка в Таїланд стало відомо через кілька днів після того, як президент Володимир Зеленський заборонив чиновникам виїжджати з України під час воєнного стану. Єдиний виняток – службове відрядження.

Як таке відрядження пояснюють у "Слузі народу"

Голова фракції СН у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що Тищенка звільнять з посади його заступника.

"Бачу, що не всі розуміють, чим повинні займатися народні депутати під час війни", – зауважив Арахамія.

Він анонсував підготовку ряду кадрових рішень:

  1. Звільнення Миколи Тищенка з посади заступника голови фракції "Слуга Народу".
  2. Скликаємо термінове засідання, щоб виключити його зі складу нашої фракції.
  3. Звертаюся до Олени Шуляк з проханням виключити його з партії "Слуга Народу".

"Впевнений, нікому не потрібно пояснювати, за що. Сподіваюся, після цього до всіх остаточно дійде, у чому полягає робота депутата воюючої країни", – додав Арахамія.

Згодом речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук повідомила, що Тищенка вже звільнили з посади заступника голови СН.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також відреагував на поїздку Тищенка до Таїланду, заявивши, що не відправляв політика у відрядження.

"Миколу Тищенка нікуди за кордон не відряджав. Відповідно, і розпорядження на відрядження до Таїланду я, як Голова Верховної Ради України, не підписував", – пояснив Стефанчук.

Як Тищенко піариться на волонтерстві

З початку повномасштабної війни РФ проти України нардеп активно займається волонтерством. Однак багато фактів вказують на те, що робить він це не заради доброї мети. Сам Тищенко говорив, що "справа не в грошах, а в політичному резонансі".

Окремий скандал розгорівся довкола бронежилетів, які Тищенко передав теробороні Києва. Стало відомо, що цим бронежилетам по 40 років. Насправді вони не захищають військових, а просто прострілюються пістолетними кулями.

Українські військові навіть записували звернення до Тищенка та закликали припинити піаритися на війні. Також військові хочуть, аби він відмовився від мандата.

Звернення з'явилося в середині грудня в Instagram одного із захисників України. Чоловіка звати Євген. Він переконаний, що рестораторська діяльність вдавалася Миколі Тищенку набагато краще, ніж законотворчість.

Раніше ми писали про те, що Зеленський відправляє у відставку низку чиновників. Також ми розповідали, що Кирило Тимошенко подав у відставку з посади заступника голови ОП.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.