Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Так дрова точно будуть горіти довше: лайфхаки, які швидко обігріють будинок

Розповідаємо прості правила, яких варто дотримуватися, аби використовувати небагато сировини

Колаж: Pro Гроші

На опаленні можна зекономити

Колаж: Pro Гроші

До зими залишилося не так багато часу, а тому українці вже зараз скуповують усе необхідне для опалювального сезону. Чимало людей уже придбали дрова, однак є кілька правил, яких варто дотримуватися, аби ваша сировина горіла довше.

Розповідаємо, як зекономити на опаленні та продовжити горіння дров.

Обирайте дрова зі щільних порід. Найдовше горітимуть граб, ясен, клен та дуб. Адже їхня щільність понад 0,75 г/см3. А ось хвойні згорають швидко.

Складайте дрова в печі "пірамідою". Щоб сировина горіла довше, потрібно внизу викласти найбільші й найтовстіші частини дерева. Потім підуть дрова середнього розміру, а зверху краще використовувати тріски.

Розпалювати таку "пірамідку" варто зверху. Тоді спершу загоряються дрібні гілки, а потім поступово вогонь переходить на більші. Вони горять повільніше і віддають тепло довше.

Використовуйте засувку для регулювання горіння. Є одне досить важливе правило: чим сильнішою буде тяга, то швидше дрова горітимуть. Як тільки вогонь достатньо розгорівся, потрібно поступово закривати засувку, адже тоді кисню надходитиме менше, а отже горітимуть дрова довше.

Вчасно видаляйте сажу. Вона не лише зменшує тягу, але й може бути теплоізоляційним матеріалом. Тому якщо сажі багато, то вам доведеться закладати набагато більше дров.

Дрова краще заносити до будинку заздалегідь. Це для того, аби вони нагрілися до кімнатної температури й трохи підсохли. Тоді сировина не витрачатиме енергію на власне прогрівання в печі чи випаровування залишків вологи.

Де тепер купувати дрова − в лісгоспах чи в "ДроваЄ"

Раніше ми писали, що "ДроваЄ" – це державний інтернет-магазин, де ви можете знайти тих, хто продає дрова саме у вашому регіоні. На цьому сервісі ви можете порівняти пропозиції, дізнатися вартість доставлення, зробити заявку та оплатити її.

Ви в будь-якому випадку купуєте дрова в лісгоспах і їхніх структурних підрозділах лісництва. Сайт просто висвітлює інформацію, яку надає лісгосп.

Сплачуєте за товар ви також напряму підприємству, виконання заявки – це відповідальність лісгоспу.

Дізнавайтеся детальніше, на які критерії потрібно звертати увагу при покупці дров.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чим можна замінити дрова та газ. Також ми розповідали, де дешевше купувати сировину для опалення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.