Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сяють яскравіше зірок: які прикраси найдорожчі у світі та скільки коштують (фото)

Розповідаємо, які ювелірні вироби коштували свого часу шалених грошей та чому за ними полювали колекціонери по всьому світу

Фото: Pexels, Smithsonian. Колаж: Pro Гроші

Найдорожчі ювелірні прикраси світу – яка ціна виробів

Фото: Pexels, Smithsonian. Колаж: Pro Гроші

Коштовні вироби давно стали товарами майже масового виробництва. Але досі з’являються каблучки, підвіски та сережки, що завдяки своїй красі та рідкісним матеріалам (а ще ручній роботі) коштують шалених сум. Їх купують лише доларові мільярдери в якості подарунку для коханих чи надбагаті колекціонери, аби долучити до унікальної колекції.

Сайт Pro Гроші розповідає, який вигляд мають найдорожчі прикраси світу та скільки коштують.

Каблучка The World's First All Diamond Ring

Це перша у світі прикраса, виготовлена лише з діаманту. Вся форма каблучки – це дорогоцінний камінь вагою 150 карат. Його виготовила швейцарська компанія Shawish Jewellery та представила публіці на лондонській виставці у 2011 році. Єдиний недолік – форма залишиться незмінною назавжди, тож купити каблучку зможуть далеко не всі, а лише жінки з підходящим розміром пальця. Наразі місце знаходження ексклюзивної речі тримають у таємниці, а вартість оцінили в 70 мільйонів доларів.

Каблучка з діаманту
Каблучка з діаманту
Фото: Shawish Genève

Діамантова каблучка Pink Star

Надзвичайно рідкісний рожевий діамант вагою 59,6 карат, який продали на аукціоні Sotheby's в 2017 році за рекордну суму 72 мільйони доларів. Його добула компанія De Beers у 1999 році (Південна Африка), тоді камінь важив 132 карата. Знадобилося 20 місяців, щоб обробити і відполірувати його до актуального стану. Наразі діамант Pink Star вважається одним з найбільш цінних у світі.

Каблучка з рожевим діамантом
Каблучка з рожевим діамантом
Фото: Sothebys

Брошка Peacock

Витвір ювелірного будинку Graff в Лондоні. Вага – 120,81 карат, а ціна співмірна з вартістю приватного літака чи навіть острова. Унікальність брошки в кількості дорогоцінного каміння, всього 1 305 штук білих, жовтих, синіх і помаранчевих діамантів. А центральний темно-синій діамант (20 карат) можна виймати і носити окремо в якості підвіски. Вперше брошку продемонстрували на художній виставці TEFAF у Нідерландах в 2013 році. Її ціна – 100 мільйонів доларів.

Брошка з дорогоцінного каміння
Брошка з дорогоцінного каміння
Фото: Graff Diamonds

Намисто A Heritage in Bloom

Це неймовірної краси прикраса, натхнена китайською культурою. До всього, вона модульна, тобто трансформується і носиться 27 різними способами. Створена в 2015 році з багатьох деталей: 598 рожевих діамантів, 10 953 невеликих білих діамантів та 24 великих каменів, що пішли від знаменитого Cullinan Heritage. Це необроблений алмаз вагою 507,55 карата, який знайшла у Південній Африці видобувна компанія Petra Diamonds. Вартість намиста – 200 мільйонів доларів.

Модульне намисто A Heritage in Bloom
Модульне намисто A Heritage in Bloom
Фото: Katerina Perez

Діамант Hope

Не лише найдорожча у світі прикраса, але й найвідоміша та водночас найтаємничіша. Її історія оповита легендами, пов'язаними з прокляттям і трагічними обставинами. Вага синього діаманта – 45,52 карат, його видобули в Індії. Довгий час був частиною королівських колекцій та міняв власників протягом десятиліть. Ним володіли французькі королі Людовик XIV та Людовик XV, а також Марія-Антуанетта.

Під час Французької революції камінь викрали. Знайшовся діамант у Лондоні в британського банкіра Генрі Гоупа, від імені якого отримав теперішню назву Hope. Наразі зберігається у Смітсонівському інституті (Вашингтон, США), має надзвичайно високий статус і величезну культурну цінність. Прикраса не продається, але коштує за оцінками 250 мільйонів доларів.

Найдорожча прикраса – діамант Hope
Найдорожча прикраса – діамант Hope
Фото: Smithsonian

Які коштовності носять українські зірки

Знаменитості в Україні також не проти доповнити образи виробами відомих брендів. Співачка Настя Каменських періодично одягає каблучку з камінням овальної форми, сережки-пусети, тонкі золоті ланцюжки. Вона представляє компанію "Золотий Вік", тож часто носить прикраси цього бренду. Зокрема сережки в магазині коштують понад 10 тисяч гривень.

Тіна Кароль також амбасадор, але бренду "Укрзолото". Вона любить класичні підвіски з натуральними перлами, ціна яких – 10-17 тисяч гривень. На руках носить фалангові каблучки з білого і червоного золота.

Не оминає яскравих аксесуарів співачка Надя Дорофєєва. Свої образи персоналізує ажурними розімкнутими браслетами й широкими чокерами з інкрустацією. Зазвичай надягає кілька пар сережок-кілець зі срібла вартістю орієнтовано 1,5-3 тисячі гривень.

Телеведуча Маша Єфросиніна полюбляє золоті браслети, підвіски з жовтого золота, пусети у вигляді квітів. Ці вироби коштують від 3 до 10 тисяч гривень. Блогерка обожнює колекції брендів Côte&Jeunot та Guzema. Її колега Леся Нікітюк віддає перевагу мініатюрним підвіскам і тонким браслетам. Навіть свого часу хвалилася прикрасою від ювелірного бренду Cartier у вигляді золотого цвяха (ціни коливаються від 20 до 90 тисяч гривень).

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки Олена Зеленська витрачає на прикраси та аксесуари. Також ми повідомляли про найбагатших зірок світу та розповідали, хто входить у список і скільки мають грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.