Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найбагатші зірки світу – хто входить у список і скільки мають грошей (фото)

Гонорари Ріани, Джорджа Лукаса та інших світових зірок настільки вражають, що можна не дивуватися їхньому потраплянню у список найбагатших

Фото: Instagram, скріншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ріана, Лукас, Роулінг та інші – хто у списку найбагатших зірок світу

Фото: Instagram, скріншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Рейтинги найбільш успішних, високооплачуваних і багатих знаменитостей світу щороку публікує журнал Forbes. В різні періоди до списків входили зірки з різних сфер діяльності – шоубізнесу, кіно, моди, літератури тощо. Наприклад, письменниця Джоан Роулінг теж свого часу дебютувала в рейтингу Forbes, як і режисер Пітер Джексон. Тобто мільярди заробляють не лише співаки та актори.

Сайт Pro Гроші розповідає, хто лідирує в переліку найбагатших зірок світу станом на 2023 рік.

Джордж Лукас

Американський кінорежисер, продюсер і сценарист, найбільш відомий як творець всесвіту "Зоряних воєн" (Star Wars) і засновник Lucasfilm Ltd. Епопея про космічні пригоди стала феноменом кінематографа і започаткувала нове культурне явище. Поза "Зоряними війнами" Лукас брав участь у розробці таких проєктів як серія фільмів "Індіана Джонс". Плюс він був співзасновником компанії Pixar Animation Studios. Наразі Джордж Лукас володіє статками в розмірі 10 мільярдів доларів, що зробило його найбагатшою зіркою у світі.

Режисер Джордж Лукас
Режисер Джордж Лукас
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Стівен Спілберг

І знову всесвітньо відомий режисер, продюсер, сценарист. За кар’єру встиг зняти багато успішних фільмів різних жанрів, наприклад, "Список Шиндлера", "Індіана Джонс", "Парк юрського періоду" тощо. Він впровадив інноваційні технології та ефекти в кінематографію, чим навіки вписав себе в історію мистецтва. Актуальний розмір капіталу Спілберга – 8 мільярдів доларів.

Режисер Стівен Спілберг
Режисер Стівен Спілберг
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Опра Вінфрі

Американська телеведуча, актриса, продюсерка. Набула світового визнання завдяки власному ток-шоу The Oprah Winfrey Show, яке виходило в ефір з 1986 по 2011 роки та принесло Опрі безліч нагород та велику аудиторію шанувальників. Поза кар'єрою в розважальній індустрії телеведуча активно займається філантропічною діяльністю: підтримує благодійні організації та ініціативи, спрямовані на підтримку освіти, здоров'я, жіночих прав. Статки в розмірі 3,5 мільярда доларів принесли Опрі третє місце в рейтингу найбагатших селебриті світу.

Телеведуча Опра Вінфрі
Телеведуча Опра Вінфрі
Фото: Instagram

Джеймі Герц

Акторка, пік зіркової кар’єри якої припав на 80-ті та 90-ті роки, тож ім’я може бути незнайоме широкій публіці. Вона знімалася в таких кінокартинах як "Брокер", "Перехрестя", "Як у кіно". Водночас статки в розмірі 3 мільярди доларів жінка заробила не акторською грою, а вдалим заміжжям, співпрацею з брендами, режисурою і продюсуванням. Герц вийшла заміж за бізнесмена і стала керувати його пивоварною компанією.

Акторка Джеймі Герц
Акторка Джеймі Герц
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Jay-Z

Репер, продюсер і підприємець, визнаний одним з найвпливовіших та успішних хіп-хоп виконавців своєї епохи. Швидко здобув визнання завдяки таланту римування, харизмі та вмінню писати тексти. Jay-Z випустив численні альбоми, які стали платиновими та отримали позитивні відгуки від критиків. Також заснував багато компаній, включно з брендом одягу, спортивною агенцією та платформою для стрімінгу музики. Загальний капітал оцінюється у 2 мільярди доларів.

Репер Jay-Z
Репер Jay-Z
Фото: Instagram

Кого ще визнали найбагатшими зірками світу

Рейтинг не обмежується вказаними іменами. У нього також ввійшли співаки, моделі, письменники, актори тощо. Друга п’ятірка багатіїв зі світу шоубізнесу має такий вигляд:

  • Ріанна – 1,7 мільярда доларів;
  • Кім Кардашьян – 1,4 мільярда доларів;
  • СерПол Маккартні – 1,2 мільярда доларів;
  • Славіка Еклстоун – 1,2 мільярда доларів;
  • Джоан Роулінг – 1 мільярд доларів.

Співачка Ріанна | Фото: Instagram
Кім Кардашьян | Фото: Instagram
Сер Пол Маккартні | Фото: Instagram
Письменниця Джоан Роулінг | Фото: Instagram

Співачка Ріанна

Фото: Instagram

Кім Кардашьян

Фото: Instagram

Сер Пол Маккартні

Фото: Instagram

Письменниця Джоан Роулінг

Фото: Instagram

Що стосується світу бізнесу та підприємництва, там суми значно вищі. Довгий час першу сходинку найбагатшої людини світу поперемінно займають то француз Бернар Арно, то американець Ілон Маск. Другий втратив чималу частину статків через падіння акцій Tesla і перипетії з Twitter.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка техніка в Україні по кишені лише багатіям. Також ми розповідали, якими авто володіє найбагатша людина світу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.