Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світло буде? В ЄС оголосили про нову енергетичну допомогу для України

ЄС працює над збільшенням потоків електроенергії між Україною, Молдовою та рештою Європи

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Урсула фон дер Ляєн повідомила про нову допомогу для України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Україна отримає 900 генераторів від Європейського Союзу. Допомогу країні надішлють вже найближчим часом.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"ЄС працює над збільшенням потоків електроенергії між Україною, Молдовою та рештою Європи. Ми також мобілізуємо 900 генераторів для живлення країни, включно з лікарнями. І ми надсилаємо мільйони енергоощадних лампочок. Ми з вами. Світло буде", — написала фон дер Ляєн у Twitter.

Українцям спростили умови для ввезення обладнання Starlink

Раніше ми писали, що запчастини та комплектуючі для виготовлення електрогенераторів, а також обладнання супутникового інтернету Starlink можна буде доставляти в Україну без сплати ПДВ.

Водночас у Міністерстві економіки зазначили, що податкові пільги запровадили для комплектуючих та для виготовлення енергетичного обладнання, засобів очищення води та засобів супутникового зв'язку до мережі Інтернет (Starlink). Зазначається, що завдяки цьому рішенню продукція здешевшає приблизно на 25%.

"Щоб українські виробники, які збирають таку продукцію в Україні, не опинились у невигідному положенні, уряд додатково звільнив запчастини для збірки генераторів та енергетичного обладнання від ПДВ та мита. Таким чином і продукція, що виготовляється на внутрішньому ринку, стане приблизно на четверть дешевшою", – пояснив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Скільки Україна отримає нових антен Starlink

Україна уклала угоду з корпорацією SpaceX Ілона Маска, щоб отримати тисячі нових антен Starlink. Вони допоможуть протидіяти російським повітряним атакам. Мова йде про понад 10 000 пристроїв, які забезпечують інтернет-сервіс через супутники. У випадку надзвичайних ситуацій вони допоможуть підтримувати зв'язок.

"SpaceX та Ілон Маск швидко реагують на проблеми й допомагають нам. Ілон Маск запевнив нас, що і надалі буде підтримувати Україну. Коли у нас було потужне відключення електроенергії, я в той день написав йому повідомлення, і він миттєво відреагував і вже зробив певні кроки. Він розуміє ситуацію", – говорить міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Starlink Маска виставив нові ціни українцям, та розповідав, скільки тепер коштує інтернет.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.