Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скупий платить двічі: топ-10 речей, які не варто купувати з рук

Економія коштів на купівлі нових речей не завжди принесе користь в майбутньому

Фото: Unsplash, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Які речі не можна купувати вживаними

Фото: Unsplash, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Кому не подобається значна економія особистих фінансів? Для українців потреба знайти необхідну річ за меншу ціню є звичною практикою, особливо в теперішніх умовах, коли через інфляцію вартість більшості товарів значно підвищилася. Тож часто люди купують уживану продукцію, особливо якщо її зовнішній вигляд і функціональність майже не постраждали. Втім існують категорії товарів, яка не рекомендується брати з рук навіть попри значну економію коштів. Цей список не є константою чи завершеним переліком, а з більшістю пунктів українці погодяться виходячи зі здорового глузду.

Сайт Pro Гроші розповідає, за які речі краще не платити, якщо їх продають уживаними.

Топ-10 товарів, які не варто купувати з рук

  • Взуття

Загалом взуття в секонд-хендах виглядає досить пристойно, але не варто ризикувати своїм здоров’ям, щоб зекономити кілька сотень гривень. Адже у попереднього власника могли бути проблеми зі здоров’ям, наприклад, грибок нігтів, частки якого залишаються на матеріалі навіть після прання. Бактерії грибка дуже витривали та життєздатні, тому позбутися їх важко.

  • Навушники та мікрофони

Причина зрозуміла та схожа з попереднім пунктом – з міркувань гігієни. На поверхні цих приладів зосереджується велика кількість бактерій, які потрапляють туди з диханням і вушною сірою. Не пошкодуйте коштів на нові аксесуари замість того, щоб наражати себе на небезпеку.

  • М’які меблі

Всередині чистої, на перший погляд, софи, дивану або крісла можуть ховатися мільйони пилових кліщів, відмерлих клітин шкіри, бактерій, часток бруду, постільних клопів тощо. Навіть тарганів, які заховалися в затишні м’які куточки. Ніколи не можна бути впевненим на 100%, що вживані меблі не стали домівкою для цих організмів, які перекочують зі старої оселі у вашу.

  • Предмети особистої гігієни

Якщо засіб для обличчя, рук, ванни та ін. відкривали хоча б раз, новий власник наражає себе на значні проблеми зі здоров’ям. Така покупка може трансформуватися в алергію, кон'юнктивіт, герпес, шкірну інфекцію та інші непотрібні проблеми. Більше того, завжди є ризик купити підробку.

  • Білизна

По-перше, естетична складова такої покупки, м’яко кажучи, незрозуміла. По-друге, на білизні зберігаються бактерії, вивести які дуже важко звичайним пранням і навіть особливим хімічним обробленням. Якщо не хочете стати власником інфекцій, забудьте про купівлю вживаних інтимних речей.

  • Ляльки та інші дитячі іграшки

Такої продукції в секонд-хендах вдосталь, але подумайте кілька разів перед тим, як віддавати гроші за неї. Окрім традиційної для цього списку небезпеки для здоров’я роль грає забобонність. Бо хто знає, чи не використовував колишній власник ляльку для різних ритуалів (це їх стандартна складова), наведення змови тощо.

  • Посуд і кухонне обладнання

Поверхня тарілок, каструль, чайників, лопаток, сковорідок та ін. зазвичай, якщо приладдя якісне, має спеціальне покриття, яке з часом втрачається. Активне використання призводить до виникнення потертостей і зменшує експлуатаційні можливості, що відображається на смаку їжі. Знову таки, це може вплинути на здоров’я, бо пошкоджений тефлон ще ніколи не приносив користь.

  • Автокрісло для дітей

Неприпустимо економити на дітях, особливо якщо це стосується здоров’я. Спроби заощадити кошти на недешевому новому автокріслі можуть призвести до ризиків, з якими батьки ніколи не хотіли би стикатися. Тому краще вбережіть дитину від неприємностей, пов’язаних зі вживаними речами.

  • Дзеркало

Цей пункт також більше пояснюється забобонністю: чимало людей вірять, що дзеркала здатні вбирати чужу енергію та віддавати її назад. Також існує думка, що дзеркальні поверхні є порталами між двома світами. Загалом краще відмовитися від купівлі будь-якого вживаного товару, де є дзеркало.

  • Годинник

Ніколи не знаєш, скільки часу може пропрацювати годинник, куплений з рук. Це стосується більшості приладів і техніки, яку не можна оглянути всередині та переконатися, що все працює ідеально. Дослухайтеся до прислів’я, що скупий платить двічі, та витратіть більше грошей на новий годинник, аби згодом не довелося шукати заміну вживаному.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які існують топ-3 додатки, що дуже корисні в Польщі. Також ми повідомляли про топ курйозних мемів про покупки в супермаркетах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.