Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Допоможуть зекономити на покупках: топ-3 додатки, які дуже корисні в Польщі

За допомогою цих застосунків мешканці Польщі можуть значно економити на покупках

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Топ-3 додатки для економії на покупках в Польщі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни в Польщі продовжують зростати майже на все, як на продукти, так і на послуги. Тому мешканці шукають різні способи економії, зокрема в мобільних додатках.

Сайт Pro Гроші розповідає, за допомогою яких мобільних додатків можна економити в Польщі.

PEPPER

За допомогою цього застосунку можна дізнатися про всі актуальні знижки, промокоди, купони та акції в різних закладах та магазинах в Польщі. Тож перед покупками можна подивитися найвигідніші пропозиції та зекономити свій час.

QPONY

В цьому додатку можна побачити акції, купони та розпродажі в популярних магазинах та ресторанах Польщі, а також в деяких аптеках та побутових магазинах. Якщо ви обираєте, куди піти відпочити або влаштувати шопінг, цей додаток одразу допоможе визначитися.

MojaGazetka

Люди, які користуються цим застосунком в Польщі, можуть знайти різні акційні пропозиції як на продукти харчування, так і на косметику або будівельні матеріали.

Чи можуть українці виїхати з Польщі без втрати тимчасового захисту

Українці, які переїхали до Польщі у 2023 році, мають обов'язково зареєструватися та отримати номер PESEL UKR. Це документ, який дає можливість перебування у Польщі терміном на 18 місяців з можливістю виїхати з країни на строк до 30 днів.

Також він дозволяє українцям отримувати соціальні виплати, користуватися державними медичними послугами, працювати та навчатися.

Тобто, українці, які отримали документ PESEL UKR, можуть виїхати за межі Польщі зі збереженням статусу тимчасового захисту, але не більше ніж на 30 днів.

Грошові виплати українцям в Польщі

Сім'ї з неповнолітніми дітьми з 1 лютого знову зможуть отримувати грошову допомогу в Польщі у розмірі 500 злотих (більш як 4 000 гривень) у рамках програми "Сім'я 500+".

Таку допомогу щомісяця впродовж року зможуть отримувати українські сім'ї, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року та мають неповнолітніх дітей на утриманні.

Отримати таку допомогу можуть особи, які:

  • є громадянами України або чоловіком чи дружиною громадянина/громадянки України;
  • перебувають у Польщі на законних підставах;
  • є батьком/матір’ю/опікуном неповнолітнього громадянина України, який прибув до Польщі з 24 лютого 2022 року, або батьком дитини, народженої в Польщі громадянкою України, яка легально перебуває в Польщі;
  • мають номер PESEL.

Раніше ми розповідали, що змінилося для українських водіїв в Польщі. Також ми писали, що дозволили робити українцям в Польщі з 14 років. Більше про життя українців в Польщі читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.