Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки треба працювати в різних країнах, щоб заробити на капучино – рейтинг

На одне капучино в різних країнах доведеться працювати різну кількість часу, і Україна далеко не перша й не остання

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Скільки хвилин треба пропрацювати в Україні, щоб заробити на каву

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В кожній країні різний рівень цін та заробітків населення. Відповідно, на одну філіжанку кави доведеться працювати десь більше, а десь менше.

Аналітики Picodi.com зробили рейтинг зі 102 країн, в якому показали, скільки в якій країні доведеться працювати на одне капучино.

Як проводили дослідження

Отже, вартість одного капучино в кожній країні експерти взяли з ресурсу numbeo.com, на якому сотні тисяч користувачів з усього світу збирають ціни на різні товари та послуги. Також їм необхідні були актуальні дані про середній рівень зарплат. Їх вони взяли з офіційних сайтів держстатистик чи відповідних міністерств. Податки вирахували за допомогою місцевих калькуляторів зарплат.

"Місячну зарплату ми поділили на 21 (середня кількість робочих днів у місяці), на 8 (середня кількість робочих годин впродовж одного дня) і на 60 (кількість хвилин в 1 годині). У країнах, де статистичні служби користуються тижневими ставками, розмір доходу був поділений на 5. Для конвертації валют використано середній курс Google Finance на період з 1 по 23 вересня 2022 року", – пояснили аналітики.

Врешті вийшов список зі 102 країн, де по кожній видно, скільки хвилин доведеться пропрацювати на каву.

Хто очолює рейтинг і де Україна

Першими є Андорра та Австралія. Там на каву можна заробити за 8 хв праці. Наступними йдуть Люксембург та Швейцарія, оскільки якщо зіставити вартість напою з середньою заробітною платою в країні, то вийде, що на капучино можна заробити за 9 хв.

"Найприємніші для кавоманів ціни в Україні (1,07$), Тунісі (0,70$) та Алжирі (0,58$). В Україні при середній вартості напою 39 грн заробити на нього можна за 35 хв. Це 69-е місце в рейтингу. Сусіди-поляки отримають капучино раніше – за 23 хв (45-е місце). А жителі Угорщини та Словаччини "заплатять" за свою каву 18 і 22 хвилинами праці відповідно", – ідеться в дослідженні.

Останніми виявились Шрі-Ланка, Індонезія та Нігерія. Там на капучино треба працювати від 1,3 год. до понад 2 год.

Які послуги під час війни шукають українці

Раніше ми писали про те, що за пів року повномасштабної війни кількість пропозицій послуг та відгуків на них майже збігається, і є однаково великою. З березня по серпень цього року найбільше люди цікавились такими послугами:

  • будівництвом, ремонтом та прибиранням (2,9 млн відгуків);
  • перевезеннями та транспортними послугами (2,4 млн відгуків);
  • сировиною, матеріалами (2,2 млн відгуків);
  • послугами з краси та здоров'я (2,2 млн відгуків);
  • авто та мото послугами (1,9 млн відгуків).

Попри війну люди активно цікавилися зокрема манікюром у березні, грумінгом собак/котів у червні та нарощуванням вій у серпні.

Читайте також наш матеріал про те, як подорожчала електроніка в Україні і на що саме люди активно витрачають гроші. Також дізнавайтеся, який малий бізнес найбільш прибутковий і що треба знати для його успішного запуску.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.