Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Незмінні – процедури краси: які послуги під час війни шукають українці

Попри складну ситуацію і повномасштабну війну українці продовжують замовляти і надавати різні послуги

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПІд час війни активність українців не спала

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після початку повномасштабної війни українці навіть у найскрутніших умовах намагалися до останнього працювати, надавати послуги, утримувати свої підприємства. Разом з тим не спадала і кількість замовлень.

Аналітики OLX розповіли, якими послугами впродовж останніх шести місяців цікавились українці найбільше, і як потреби змінилися з минулого року.

Будівництво, здоров'я, краса

Українці активні і в пропозиціях, і в замовленнях, оскільки на сайті за пів року кількість пропозицій послуг та відгуків на них майже збігається. З березня по серпень цього року найбільше люди цікавились такими послугами:

  • будівництвом, ремонтом та прибиранням (2,9 млн відгуків);
  • перевезеннями та транспортними послугами (2,4 млн відгуків);
  • сировиною, матеріалами (2,2 млн відгуків);
  • послугами з краси та здоров'я (2,2 млн відгуків);
  • авто та мото послугами (1,9 млн відгуків).

Зокрема весною, коли країну накрила так звана бензинова криза, українці активно шукали бензин.

"У категорії "Сировина/матеріали" з березня до червня 2022 року найбільше шукали на олх бензин – понад 360 тис. запитів. Пік пошуку припав на червень. Дизельне пальне цікавило 173 тис. разів, а найбільше його потребували українці у травні через дефіцит сировини на ринку", – розповіли аналітики.

Під час дії нульового розмитнення у квітні-травні 54 тис. пошукових запитів були про послуги з пригону авто. Також протягом усіх місяців стабільно люди шукали авто під оренду – 164,5 тис. пошукових запитів протягом березня-серпня. Але є й інші важливі запити.

"Попри війну, українці не забували про красу та здоров'я – у розділі "Бізнес та послуги" активно цікавилися манікюром у березні, грумінгом собак/котів у червні та нарощуванням вій у серпні", – ідеться в дослідженні.

Загалом вподобання людей змінилися: у квітні-травні 2021 у топі пошукових запитів були послуги медсестри, ремонт квартир та холодильників, встановлення парканів та натяжних стель. Однак незмінна одна потреба – як і минулого року, так і цього люди активно замовляють б'юті-процедури.

Яку електроніку купують найбільше

Раніше ми розповідали, що запити в інтернет-магазинах у категорії "Електроніка" ростуть, і українцям переважно потрібні телефони та аксесуари до них, а також техніка для дому та комп'ютери.

Загалом з серпня 2021 року за рік запити в усіх категоріях зросли так:

  • +70% запитів на ноутбуки та аксесуари;
  • +41% на телефони та аксесуари;
  • +37% на техніку для дому.

Детально читайте у нашому тексті, як подорожчала електроніка і на що саме люди активно витрачають гроші. Ми також писали про те, що українці активно реєструють новий бізнес. Дізнавайтеся, який малий бізнес найбільш прибутковий і що треба знати для його успішного запуску.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.