Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Екзотика вдома: скільки коштує завести змію чи капібару в Україні (фото)

Стає все більш звичним в Україні заводити нетрадиційних домашніх тварин, зокрема змій, капібар, скорпіонів, тарантулів тощо

Фото: OLX, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Ціни на екзотичних тварин в Україні

Фото: OLX, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Мріючи завести домашнього улюбленця, рідко кому спадає на думку купити екзотичну тварину. Зазвичай традиційними варіантами для українців є собаки, коти, рибки, морські свинки, папуги. Але дедалі більше охочих придбати когось незвичного, наприклад, тарантула чи змію. Звісно, екзотичні тварини потребують інших підходів до утримання і коштують більше.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки доведеться витратити на купівлю екзотичної тваринки в Україні.

Зміст
1.Тарантул
2.Скорпіон
3.Капібара
4.Карликова свиня
5.Змії

Тарантул

Більшість людей лякає навіть сама згадка про тарантулів, але комусь цікаво тримати вдома павука-птахоїда. Їхні розміри варіюються від 3 см і до габаритів тарілки, а живуть тарантули 10-25 років за умови належного догляду. Варто зазначити, що лише деякі види несуть небезпеку для здоров’я, в основному ж тарантули повністю безвинні.

На порталі оголошень OLX багато пропозицій продажу. Ціни в середньому 300-600 грн залежно від розміру павука та виду. Найдорожче коштує самка виду Brachypelma smithi (6,5 см) – 5 000 грн.

Ціни на тарантулів в Україні
Ціни на тарантулів в Україні
Фото: OLX

Скорпіон

Теж достатньо популярне створіння. Виграє у тарантула здатністю до розмноження та легкістю в догляді. Отрута не є небезпечною для людей, втім краще підготуватися до болю в разі укусу. Маленькі скорпіони недорогі, продаються в межах 50-150 грн. За дорослого представника вже просять кілька сотень. До 1 000 грн коштує вид Heterometrus spinifer, що широко розповсюджений в Малайзії.

Ціни на скорпіонів в Україні
Ціни на скорпіонів в Україні
Фото: OLX

Капібара

Це найбільший гризун у світі, його довжина сягає 1-1,35 м, висота — понад 0,5 м. Доросла тварина важить від 34 до 66 кг (самки зазвичай важчі). Капібари зазвичай спокійні та лагідні, їх можна виводити на прогулянку на повідку. Щоправда, завести вдома такого улюбленця буде недешево. На порталі OLX є тільки два оголошення про продаж і ціни вражають – понад 90 000 грн. Тож задоволення тримати вдома капібару не з дешевих.

Ціни на капібару в Україні
Ціни на капібару в Україні
Фото: OLX

Карликова свиня

Мініатюрні свинки бувають різних кольорів – чорні, руді, мармурові, тигрові. Їх тримають у домашніх умовах, як собак і котів, виводять на прогулянки. Декоративні свинки живуть в середньому до 10-15 років, можуть вирости до 70 см, а важити до 150 кг. Втім їхня стандартна вага – 40-80 кг. Вартість на OLX починається з 5 000 грн та сягає 12 000 грн.

Ціни на карликових свиней в Україні
Ціни на карликових свиней в Україні
Фото: OLX

Змії

Ці екзотичні домашні вихованці привертають увагу холоднокровністю і спокоєм. Зазвичай змії невибагливі, плюс їх досить легко приручити. Найсприятливішим для утримання вдома вважають маїсового полоза: довжина не перевищує півтора метра, апетит помірний, відносно спокійний характер. Також українці часто обирають королівського пітона та удава.

Ціни залежать від виду. Полоз коштує від 1 500 до 3 000 грн, вужика продають за 300-500 грн, невеликий пітон обійдеться у 2 000 грн, а королівський удав – у 6 000 грн.

Ціни на змій в Україні
Ціни на змій в Україні
Фото: OLX

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує залишити тварину в готелі для собак. Також ми повідомляли, як працюють та скільки заробляють грумери в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.