Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Готелі для собак – розкіш? Скільки коштує залишити тварину у надійних руках

Рано чи пізно кожен власник тварин на деякий час розлучається зі своїм улюбленцем. Розповідаємо, скільки коштує залишити тварину у спеціалізованому готелі

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Зооготелі для собак виручають багатьох власників тварин, якщо виникає така потреба

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Несподіване відрядження або навіть запланована відпустка для власників домашніх собак – серйозна причина переживати. Звісно, можна звернутися до друзів, але в них теж можуть бути свої плани, а родичі, як то часто буває – категорично проти будь-яких тварин у квартирі.

Сайт Pro Гроші розповість, як не залишити свого улюбленця без піклування, скориставшись послугами готелю для собак.

Що варто знати про готелі для собак

Стали доволі популярними у наш час, хоча знають про такі готелі, напевно, лише власники домашніх тварин. А дарма: готелі, зазвичай, мають усе необхідне для відпочинку вашого улюбленця. Але, звісно, збираючись поїхати на деякий час, дуже важливо визначитись з правильним готелем і врахувати потреби самого улюбленця.

Наприклад, зараз готелі пропонують власникам собак широкий спектр послуг. Наприклад, вашого улюбленця можуть вигулювати кілька разів на день, забезпечать постійним контактом з людиною й познайомлять з іншими мешканцями готелю. Але є тварини, яким такий формат абсолютно не підходить і вони потребують одного догсіттера, який перебуватиме біля нього цілодобово.

Як обрати готель для свого улюбленця

Насамперед власник має переконатися, що готель може запропонувати обов'язкові опції для догляду за вашою твариною. Мова йде не про "дизайнерські інтер'єри" чи телевізори для тварин, окреме меню чи відеонагляд. Обираючи готель для друга свого меншого, варто переконатись у наступному:

  • Чи має готель власний закритий простір для вигулу тварин та де саме вигулюватимуть вашого підопічного;
  • Чи чисто у готелі, хоча тут потрібно зважати й на те, що собаки можуть часті мітити територію, тому тримати усю територію у чистоті буває доволі непросто.
  • Як поводить себе персонал готелю – любов до тварин повинна урівноважуватись повагою до гідності собаки та правил, які озвучить господар, адже не всі люблять, коли чужі люди "активно проявляють любов" до їхніх собак. Натомість байдужість та агресивна поведінка персоналу може означати, що у цьому готелю свого улюбленця ліпше не залишати.
  • На яких умовах ви будете співпрацювати. Якщо по-простому – необхідно підписати документи про передачу тварини. У договорі мають бути вказані ризики перебування у готелі для тварин. Також потрібно так звану "картку тварин", у якій зазначаються усі деталі щодо догляду за твариною, поки власник буде у від'їзді.

Скільки коштує залишити свого собаку у готелі

Ціни в зооготелях по Україні стартують від 300 грн/день. Таку ціну, наприклад, доведеться заплатити власнику собаки в Одесі.

Натомість в Дніпрі за цю послугу треба платити від 350 грн, до того ж власник має покрити витрати на харчування та вигул.

А ось у Києві зооготелі встановлюють ціни у межах 300-400 гривень за добу. За цю суму за вихованцем наглядатимуть, вигулюватимуть та годуватимуть за розкладом.

Якщо собака дуже активна, за додаткову плату готелі пропонують спеціальні тренування:

  • стрибки через бар'єр;
  • біг із перешкодами та інше.

Важливо, що більшість зооготелів не візьмуть на перетримку вагітних тварин і цуценят віком до шести місяців.

Раніше ми розповідали, скільки власники собак витрачають щомісяця на свого улюбленця. Також ми пояснювали, яких улюбленців заборонено утримувати в Україні

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.