Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сила, що поза конкуренцією: топ-3 найпотужніших танків у світі (фото)

В топ увійшла бойова техніка з найбільш розвинених країн світу, характеристики танків, як і ціна, вражають

Фото: скрін, Korea Defense Blog. Колаж: Pro Гроші

Найкращі та найпотужніші танки у світі

Фото: скрін, Korea Defense Blog. Колаж: Pro Гроші

Україна отримала від міжнародних партнерів чимало танків для протидії російським окупантам. Деякі з них вважаються одними з найкращих у світі та вражають своїми характеристиками. Щоправда, витратити на постачання довелося чимало коштів, адже виробництво топових танків не обходиться дешево.

Сайт Pro Гроші розповідає, які три бойові машини очолюють рейтинг танків.

Варто зазначити, що список не передбачає переможця, оскільки всі три танки мають однаково високі технічні характеристики. Їх використовують армії по всьому світу, що доводить дієвість та ефективність на полі бою.

Leopard 2, Німеччина

Його бойова маса – 68 тонн, а швидкість – до 72 км/год. Варто врахувати, що цей німецький гігант також входить у топ найважчих танків світу, при цьому він без втрати швидкості перевозить таке оснащення як біологічні та хімічні системи, саморобні вибухові пристрої, реактивні гранатомети тощо. Машина здатна вести бої, тісно взаємодіючи з іншими видами техніки та армією, тож це незамінна зброя на війні.

Найсучасніша модифікація – 2A7, всі Leopard згодом мають технічно модернізувати до цієї моделі. Вартість однієї одиниці – приблизно 6 млн доларів.

Танк Leopard 2A7
Танк Leopard 2A7
Фото: Скриншот: Pro Гроші

К2 Black Panther, Південна Корея

Це перший танк офіційного південнокорейського виробництва, серійний випуск якого почався у 2014 році. Він важить 55 тонн, що значно менше західних аналогів. Невеликі габарити дозволяють демонструвати високий показник питомої потужності на рівні 27,2 к.с/т. (для порівняння, у Leoprad 2A7 він становить 22,2 к.с/т, в Abrams – 23,8 к.с/т.).

Танк може розвинути максимальну швидкість до 70 км/год по шосе, а по ґрунту – до 50 км/год. Головна гордість K2 – наявність 120-мм гладкоствольної гармати L55, яка видає високий темп стрільби (10-15 пострілів за хвилину). Ціна – 8,5 млн доларів станом на 2014 рік, що робить Black Panther не лише одним з найкращих танків, але й одним з найдорожчих.

Танк К2 Black Panther
Танк К2 Black Panther
Фото: Korea Defense Blog

M1A2 SEP Abrams, Сполучені Штати Америки

Важить близько 62,5 тонни, коштує понад 6 млн доларів. Завдяки потужному двигуну розвиває швидкість майже 70 км/год. Вражає в першу чергу, скорострільністю, яка у вказаній модифікації на 30% більша, ніж у M1A2. Машина оснащена вдосконаленою бронею третього покоління, яка не містить збіднений уран і водночас не втрачає високий рівень захищеності.

Перевагою Abrams є можливість тісно взаємодіяти з піхотою в міських умовах за допомогою комплект TUSK зі спеціальним гарнітуром для встановлення зв’язку. Що стосується відстані стрільби, то танк здатен влучити в ціль на відстані понад 2 500 метрів.

Танк M1A2 Abrams
Танк M1A2 Abrams
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Раніше сайт Pro Гроші писав, що танки Merkava можуть опинитися в Україні та розповідав, скільки коштують і на що здатні. Також ми повідомляли, чи треба водійське посвідчення на танк.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.