Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штурмова бригада "Лють": які зміни запровадили для добровольців

Українці можуть вступити до однієї з восьми бригад "Гвардії наступу"

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Рада прийняла важливе рішення щодо штурмової бригади "Лють"

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Народні депутати на засіданні Верховної Ради 20 березня прийняли важливі акти щодо діяльності штурмової бригади "Лють", яка входить до "Гвардії наступу".

Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Зазначається, що тепер поліцейські Об’єднаної штурмової бригади "Лють" будуть захищені нормативними актами, які закріпили їхні права, обов’язки, повноваження та відповідальність під час безпосередньої участі в завданнях по обороні України. Зауважимо, всього "Гвардія наступу" налічує вісім бригад, а саме – "Сталевий кордон", "Червона калина", "Лють", "Рубіж", "Спартан", "Кара-Даг", "Буревій", "Азов".

Громадяни, вмотивовані на звільнення території України від окупантів, можуть обрати одну зі штурмових бригад, яка підходить до їхніх поглядів і вмінь. Вони долучаться до команд, укомплектованих з добровольців і представників Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби.

Перевірка тренувань бійців

Раніше тимчасовий виконувач обов’язків голови Київської обласної військової адміністрації Дмитро Назаренко відвідав один з полігонів на Київщині, де тренують бійців бригади "Лють". Разом із начальником поліції регіону Андрієм Нєбитовим вони були присутні на тренуваннях з практичної стрільби, заняттях з тактичної медицини та теоретичних навчаннях із поводження зі зброєю.

Загалом команда, куди входять і чоловіки, і жінки, повинна пройти три етапи підготовки – загальновійськову, спеціалізовану і колективну.

 | Фото: Київська ОВА
 | Фото: Київська ОВА
 | Фото: Київська ОВА

Тренування бійців бригади "Лють"

Фото: Київська ОВА

Тренування бійців бригади "Лють"

Фото: Київська ОВА

Тренування бійців бригади "Лють"

Фото: Київська ОВА

"Перед тим, як вирушити на захист держави, кожен новобранець проходить медичний огляд та курс тренувань. Особисто перевірив, як налаштовано цей процес у бригаді "Лють". Переконався, що добровольці мають високу мотивацію та належну фізичну підготовку. Саме ці дві складові – запорука майбутньої Перемоги над ворогом", – зауважив Дмитро Назаренко.

Новобранці до моменту вступу в бригаду займалися різними видами діяльності. Наприклад, хтось був підприємцем, а дехто в мирний час лікував хворих. Також до добровольців долучилася одна борчиня ММА. Попри такі відмінності, всіх членів штурмової бригади об’єднує єдине бажання – якнайшвидше звільнити Україну від загарбників і вийти на кордони 1991 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що робити військовому у разі відмови проходження ВЛК. Також ми повідомляли про новий порядок військової служби та розповідали, хто може отримати звання офіцера.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.