Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штрафи до 60 тис. євро: за які порушення можуть покарати українців в Італії

Розповідаємо, які правила встановлені у європейській країні та що буде, якщо їх порушити

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Потрібно дотримуватися певних правил, аби не натрапити на великі штрафи

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У кожній країні є свої правила, за порушення яких можна отримати значні штрафи. Зокрема це стосується й Італії, там дуже контролюють поведінку туристів під час відпочинку, тому українцям потрібно бути дуже уважними, аби не стати порушниками.

Про це повідомляє видання Express.

За що можна отримати штрафи в Італії?

  • Сидіння на Іспанських сходах у Римі

Така заборона передбачає захист пам'ятки історичної культури від пошкоджень. Якщо турист виявив бажання посидіти на цих сходах, йому доведеться заплатити штраф у розмірі 250 євро (10 032 грн), а якщо він розпочне сперечатися з місцевими поліцейськими, то розмір штрафу за порушення зросте до 400 євро (16 051 грн).

  • Купання у фонтанах Італії

Особливу увагу на таку заборону звертають у Римі та Флоренції. Згідно із законодавством Італії, у фонтани не можна опускати ноги, купати там тварин та навіть стояти на виступах. Таке порушення може обійтися як туристам, так і італійцям у 450 євро (18 058 грн). Ба більше, біля фонтанів навіть заборонено їсти.

  • Купання у міських каналах

Італійське місто Венеція славиться своїми міськими каналами, які з'єднують вулиці. Однак ці канали зовсім не пристосовані до купання, адже вода в них не лише дуже брудна, а й небезпечна. Тому всім охочим скупатися у міському каналі потрібно бути готовими заплатити за це 500 євро (20 064 грн).

Також у Венеції можуть покарати тих, хто кидає сміття повз встановлені баки та псує історичні пам'ятки різними написами. Таке порушення передбачає встановлення штрафу у розмірі 400 євро (16 051 грн).

  • Вивіз піску, мушлі та гальки за кордон

Ще з 2017 року на пляжах Сардинії діє така заборона, це потрібно для того, аби зберегти природну екосистему. За спробу провезти пісок, мушлі та гальку через кордон можна отримати штраф до 3 000 євро (до 120 389 грн). Наприклад, нещодавно в Італії заборонили відвідувати "Рожевий пляж" через те, що туристи хотіли забрати з собою трохи унікального піску.

  • Ввезення одноразового пластику

На італійському острові Капрі туристи можуть заплатити штраф до 500 євро (до 20 064 грн), якщо вони привезуть з собою на острів одноразовий пластик, наприклад, пакети, одноразові столові набори, тарілки, стаканчики, соломинки тощо.

За що в Італії можуть оштрафувати на 60 000 євро?

Йдеться про вандалів, які завдають шкоди історичним пам'ятникам або іншим культурним об'єктам. За таке порушення передбачений штраф у розмірі від 10 000 до 60 000 євро (від 401 298 до 2 407 791 грн), в залежності від завданої шкоди.

Відомо, що стягнені кошти використовуються для ремонту та відновлення пошкоджених об'єктів. Таку заборону італійська влада запровадила через часті випадки вандалізму, аби захистити історичну спадщину країни.

Раніше ми розповідали, за що можуть покарати українців у Німеччині. Також ми писали, в яких туристичних місцях категорично заборонено фотографувати. Більше про життя українців за кордоном читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.