Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росіяни хочуть обійти санкції: до чого тут Гонконг

Державний департамент США вже висловив стурбованість цією ситуацією

Колаж: Pro Гроші

Компанії РФ звертаються до юридичних фірм інших країн

Колаж: Pro Гроші

Російські компанії намагаються уникнути санкцій через Гонконг. Чиновники США побоюються, що азійський центр може стати притулком для підприємств із Росії, які підпали під санкції через війну в Україні. Однак країна запевняє, що це не так.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами керівного партнера гонконзької компанії ONC Lawyers Шермана Яна, російські бізнеси хочуть співпрацювати з гонконзькими юридичними фірмами, щоб закріпитися в "дружнішій юрисдикції". Компанії РФ звернулися також до двох інших юридичних фірм Китаю.

Росіяни хочуть змінити деякі реєстрації на Гонконг, але зберегти при цьому бізнес-операції у Росії. Однак невідомо, чи захочуть банки та аудитори цієї країни мати справу з російськими фірмами. Все через загрозу санкцій.

Державний департамент США вже висловив стурбованість тим, що Гонконг використовується як місце, де можна уникнути санкцій. Однак глава адміністрації міста Джон Лі заявив, що країна дотримується верховенства закону і підтримає будь-які санкції, введені ООН.

Новий пакет санкцій від ЄС

Що входить у восьмий пакет.

  • Нова заборона на імпорт російської продукції. Це позбавить Росію доходів на 7,5 млрд євро.
  • Розширення списку продукції, яка не може експортуватися до Росії. Це стосується, зокрема, додаткових матеріалів для авіації та електронні компоненти, а також специфічні хімічні сполуки.
  • Заборона додаткових послуг для Росії й заборона громадянам країн ЄС обіймати керівні посади у державних російських компаніях.
  • Юридична основа для запровадження межі цін на російську нафту.
  • Запровадження нової категорії санкцій для осіб, які допомагають обходити накладені на Росію обмеження.

Раніше ми писали, що у ЄС виступили за заборону Росії займатися імпортом алмазів у рамках посилення санкцій проти Москви. Також ми писали, що останній великий банк РФ може бути відключений від SWIFT.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.