Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росіянам приготуватися: в чому особливість нового дрона, розробленого в Україні

Розповідаємо, який дрон вдалося модифікувати для протидії ворожим системам радіоелектронної боротьби та яка ціна його виготовлення

Фото: SkyLab/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Розробка українських дронів це один з ключових напрямів військового промислу

Фото: SkyLab/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Дрони це ключова зброя для забезпечення активної розвідки та нанесення точних дистанційних ударів по силі ворога. Частою перешкодою для успішного використання стають РЕБ, однак військова еволюція зробила черговий крок.

Про нову розробку повідомила пресслужба компанії виробника дронів.

Що відомо про нову розробку для ЗСУ

Українська компанія SkyLab представила нову модифікацію безпілотного літального апарата (БПЛА) під назвою "Shoolika mk6", яка відрізняється своєю стійкістю до систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) ворога. БПЛА Shoolika mk6 успішно пройшов офіційний протокол "РЕБостійкості", що було підтверджено членами комісії Міністерства оборони України.

Виробництво десяти РЕБостійких коптерів SkyLab займає приблизно три тижні, у яких включається збірка, прошивка, калібрування, тестування та пакування продукту. Середня вартість виробництва одного коптера становить близько $25-30 тис.

Плани компанії включають масштабування виробництва коптера Shoolika MK6, співпрацю з Державними оборонними замовленнями та відкриття офісу в Європі. Крім того, вони працюють над модифікаціями однієї моделі дронів для використання одного приладу у різних військових місіях.

Нова постанова полегшить виготовлення дронів в Україні

На черговому засіданні Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для безпілотників (БПЛА). Уряд планує створити функціонуючий ринок для виробництва різних видів БПЛА та дронів для потреб Збройних Сил України. Прийнята постанова спростить виробництво зброї в Україні, а також скасує бюрократичні процедури. Очікується, що це призведе до багаторазового зростання кількості виробників зброї в країні.

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство стратегічних індустрій ініціювали цю постанову. В минулому в Україні вдалося досягти успіху в масовому виробництві безпілотних літальних апаратів (БПЛА) завдяки схожому підходу. Кількість українських виробників, які отримали державні контракти, зросла з 7 до 40, а ще 178 виробників знаходяться у процесі отримання необхідних документів.

Раніше було повідомилено, що з 22 лютого 2022 року було взято на озброєння або введено в експлуатацію 28 моделей безпілотних літальних апаратів різного типу, які були створені українськими виробниками.

Раніше ми розповідали про вартість довгоочікуваних комплексів ППО, що отримала Україна. Також ми писали про дрони, які увійшли до новго пакету допомоги від США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.