Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Black Hornet прилетять на допомогу ЗСУ – яка вартість найменших дронів у світі

Українські військові отримають тисячу маленьких розвідувальних безпілотників від Норвегії

Фото: Міноборони Норвегії, Аеророзвідка/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Характеристика та вартість міні-дронів Black Hornet

Фото: Міноборони Норвегії, Аеророзвідка/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українські військові в рамках допомоги у боротьбі з російськими окупантами отримують від країн-партнерів зброю, зокрема мінібезпілотники Black Hornet або "Чорний шершень". Наші захисники задоволені роботою розвідувальних БПЛА, тому влада Норвегії погодила передачу додаткових дронів.

Про це повідомили в пресслужбі Міноборони Норвегії.

Норвегія передасть Україні крихітні дрони Black Hornet

Очільник Міноборони країни-партнера Бйорн Арильд Грам заявив, що на прохання української сторони Норвегія відправить додаткові маленькі безпілотники. Він зазначив, що у новій поставці буде 1 тисяча крихітних дронів.

Яка вартість Black Hornet

Норвежський безпілотник є найсучаснішим дроном. Він є на озброєнні найбільших армій світу, адже забезпечує успіх на полі бою.

БПЛА "Чорний шершень" можна придбати за ціною 195 тис. доларів. Зазначимо, що у комплект входять 2 безпілотники, зарядка станція, контролер та планшет.

Що відомо про характеристику Black Hornet

Black Hornet або "Чорний шершень" – це новітній безпілотник, який розроблявся Збройними силами Норвегії у співпраці з Інститутом оборонних досліджень. Варто зазначити, що цей БПЛА є найменшим серед усіх дронів.

Головна мета безпілотника полягає в тому, щоб він допомагав отримати інформацію про ворога, яку важко отримати від звичайних дронів.

Конструктивні особливості Black Hornet:

  • довжина – 16,8 см;
  • вага – 32 г;
  • відстань застосування – 1,9 км;
  • тривалість польоту – 25 хв;
  • максимальна швидкість – 18 км/год.

Black Hornet здатен виконувати завдання в температурному діапазоні від -10 градусів до +43 градусів. Інформація про проведену розвідувальну діяльність передається за допомогою трьох камер, розташованих у передній частині дрона. Картинка відображається на планшеті у вигляді відео з роздільною здатністю 640х480 пікселів або фотографій з роздільною здатністю 1600х1200 пікселів.

Вся ця інформація передається оператору засекреченим каналом на відстань до 2 км, а також одночасно записується на SD-карту. У разі виконання завдання вночі камери автоматично перемикаються на тепловий режим, а також можливе використання світлодіодного ліхтаря.

Раніше ми розповідали про технічні характеристики далекобійних ракет SCALP. Також ми писали, скільки коштує комплекс NDR.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.