Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ринок криптовалют заштормило: що відбувається з біткоїном

Поки невідомо, чи розпочнеться нова хвиля криптокризи, адже курс біткоїна ще може стабілізуватися

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Що сталося з курсом біткоїна

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У середу, 8 березня найпопулярніша у світі криптовалюта Bitcoin різко здешевшала до тритижневого мінімуму. Різке знецінення розпочалося одразу після того, як перед банківський сенат заслухав голову Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла.

Про це повідомляє CoinDesk.

Він, зокрема заявив, що ФРС, ймовірно, підвищить ставки більше, ніж раніше планувалося, а процес зниження інфляції до цільового рівня 2% матиме триватиме довго. Після цього трейдери підвищили свої прогнози за ставками до 5,65% із приблизно 5,47% на початку цього тижня та 4,9% місяць тому.

Після виступу Пауелла ринкова вартість криптовалюти впала до 21871 дол. всього за годину азіатських торгів. Водночас наступна за величиною криптовалюта та головний альткоїн на ринку – ефір – майже перетнула мінімум вівторка у 1535 дол.

Цікаво, що 7 березня сервіс Market Rebellion повідомив, що біткоїн у 2023 році за сукупною прибутковістю випередив індекси NASDAQ Composite, S&P 500, Dow Jones та золото разом узяті.

Чи коштуватимуть біткоїни 1 мільйон?

Є експерти, які й справді вважають, що до кінця поточного десятиліття курс досягне позначки в 1 мільйон доларів. У цьому, наприклад, переконана керівниця американського інвестиційного фонду Ark Invest Кеті Вуд:

"Зараження ринку, викликане крахом централізованих контрагентів (FTX), тільки підкреслило фундаментальні переваги Bitcoin – прозорість, децентралізованість і простотуі аудиту".

Якщо перефразувати її слова, то у звіті під назвою "Big Ideas" глава компанії продемонструвала статистичні дані, які мають підтвердити висновки. Кеті Вуд посилається на швидкість хешування, кількість гаманців з ненульовим балансом і зростання довгострокових пропозицій холдерів. Все це підтверджує фундаментальну стійкість біткоїна перед фондовими крахами.

Зокрема для обґрунтування своїх слів експертка зауважила, що сукупний середньорічний темп зростання BTC за останні п’ять років дорівнює 272%. Для порівняння, в золота цей показник становить 2,2%, у традиційних акцій – 6,1%.

Раніше ми розповідали, як хакери вкрали рекордну суму криптовалюти. Також ми писали, що українці знайшли спосіб безпечно зберігати заощадження під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.