Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Резнікова звільнять з посади: Зеленський назвав, хто може очолити Міноборони і коли

Президент анонсував важливе кадрове рішення найближчим часом і закликав парламент підтримати кандидатуру

Фото: УНІАН, скріншот. Колаж: Pro Гроші

Зеленський анонсував звільнення Резнікова

Фото: УНІАН, скріншот. Колаж: Pro Гроші

Міністерство оборони України може вже наступного тижня отримати нового очільника. Президент Володимир Зеленський анонсував звільнення Олексія Резнікова та назвав ім’я потенційного міністра.

Про це він розповів у традиційному відеозверненні до українців ввечері, 3 вересня.

Новим керівником Міноборони може стати Рустем Умєров, який є чинним керівником Фонду державного майна України. За словами Зеленського, цю людину добре знають у Верховній Раді, тож він не потребує додаткових представлень. Зате зможе підсилити оборонне відомство і принести свіжі рішення.

"Олексій Резніков пройшов ці більші ніж 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як з військовими, так і з суспільством у цілому. Я очікую від парламенту підтримки кандидатури. Осінь – час для посилення", – констатував президент України.

Зауважимо, першим про можливі кадрові зміни заговорив народний депутат Ярослав Железняк. Він у власному Telegram-каналі розповів, що Фонд держмайна отримає нового керівника, а Умєров займе пост глави Міністерства оборони. Водночас він припустив, що колишнього очільника відправлять у Великобританію на посаду посла.

Скандал із закупівлями курток

Раніше ми розповідали, що розмови про заміну міністра почалися після скандалу з купівлею зимових курток для військовослужбовців. Міністерство оборони восени 2022-го уклало договір про постачання одягу на загальну суму 30 млн доларів.

Проблема в тому, що турецька фірма Vector Avia, яка продала куртки, у своїй документації вказала вартість одного екземпляру в розмірі майже 30 доларів, але після перетину кордону виявилося, що ціна виросла втричі – до 90 доларів за штуку.

Плюс були скарги на якість: замість теплого одягу військові чомусь отримали легкі аналоги, пошиті з літньої чи просто поганої тканини, яка не захищає від холоду та морозів. А судячи з документації, на кожній поставці різниця між початковою та кінцевою ціною становила 300 тисяч доларів.

В Міністерстві не погодилися зі звинуваченнями. Там уточнили, що вартість 90 доларів за куртку – це стандартний показник. Так само з боку оборонного відомства відкидали твердження, нібито одяг не відповідав характеристикам якості.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що мобілізованих стане більше та розповідав, кого вже не визнаватимуть обмежено придатними. Також ми повідомляли, скільки платять в Армії відновлення та яку роботу пропонують.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.