Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рекордна допомога – яку суму отримала Україна від Німеччини у 2022 році

Розповідаємо, скільки грошей отримали українські організації від німецьких громадян

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Німеччина продовжує свою фінансову та гуманітарну підтримку України у 2023

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Європа підтримує Україну не тільки надаючи фінансову підтримку, а також надсилаючи гуманітарні та військові вантажі, волонтерські пожертви тощо. Так, у 2022 році Німецькі громадяни задонатили рекордну суму на гуманітарні потреби постраждалих від російської агресії українців.

Дані про це були оприлюднені Центральним інститутом соціальних питань Німеччини (DZI).

Скільки грошей було пожертвувано українцям

Протягом минулого року мешканці Німеччини продемонстрували величезну солідарність та гуманітарний дух, жертвуючи понад 1 млрд євро на екстрену допомогу українцям, що постраждали від війни. Ця сума стала найвищою, яку коли-небудь жертвували в Німеччині через одну надзвичайну ситуацію, і враховується навіть інфляція.

Статистику було опубліковано на основі опитування, в якому взяли участь 74 організації. Згідно з результатами, 43 організації отримали пожертви на суму понад 1 мільйон євро. Важливо зауважити, що в ці цифри не включено велику добровільну допомогу та пожертви в натуральній формі, які також були надані постраждалим, але їх конкретну оцінку складно встановити.

Загалом, у 2022 році на благодійність в Німеччині було пожертвувано приблизно 12,9 мільярда євро, що є незначним зростанням на 0,3% порівняно з показниками 2021 року. Однак, якщо відкинути одноразові пожертвування на надзвичайні ситуації, загальний обсяг донатів зменшився на €320 млн.

Яка німецька компанія допомогла Україні у 2022 році

Початковий шок від початку війни перетворився для німців на активну участь і допомогу для постраждалих. У Берліні архітектурне бюро . долучилося до протестів і демонстрацій, а також допомогло зібрати приблизно 25 000 доларів на купівлю дронів і нічних окулярів для цивільної оборони. Компанія також допомагала біженцям у Берліні, пропонуючи їм роботу.

Маючи прекрасні зв'язки з багатьма архітекторами, на Різдво було також зібрано значну суму для благодійної організації Winterhilfe. Компанія також налагодила контакти з військовою частиною в Україні, яка потребувала військового обладнання. Таким чином було придбано багато корисних і конче необхідних речей для ЗСУ.

У майбутньому, як озвучила компанія свої плани стосовно продовження своєї підтримки Україні, у . будуть надавати регулярну допомогу і професійні послуги, а також підтримку для тих, хто потребує допомоги та захисту.

Раніше ми писали, що українці можуть отримати фінансову підтримку від американської компанії. Також ми повідомляли, що Німеччина виступила проти передання Україні "заморожених" російських грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.