Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Разом із західними танками на фронті з'явиться українська артилерія – Резніков розкрив деталі

Під час повномасштабної війни Міноборони продовжувало закупівлю озброєння в українських виробників

Фото: Міноборони, Армія Інформ, Олексій Резніков. Колаж: Pro Гроші

На фронті з'являться САУ українського виробництва

Фото: Міноборони, Армія Інформ, Олексій Резніков. Колаж: Pro Гроші

Міністерство оборони України протягом 2022 року не припиняло закупівлі озброєння у вітчизняних виробників. Тому на фронті невдовзі з'явиться українська артилерія.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

Він зазначив, що Міноборони не афішувало те, що весь минулий рік не припиняли закупівлі озброєння та військовї техніки у вітчизняних виробників.

"Там, де було можливо, у межах компетенції сприяли розгортанню у нових локаціях та збільшенню потужностей. Так само минулого року після критичного періоду, коли значний обсяг ресурсів спрямовувався на імпорт необхідного для оборони, Міноборони підготувало перехід, щоб у 2023 році максимальний обсяг коштів було спрямовано українським виробникам. Це стосується усіх компонентів: від форми, взуття, бронежилетів і БПЛА – до важкої зброї і боєприпасів", – пояснив Резніков.

Міністр також показав фото та запропонував українцям відгадати, яка саме техніка на ньому. Згодом Резніков повідомив, що на знімку українська самохідна артилерійська установка (САУ) "Богдана" калібру 155-мм.

За його словами, одна така артсистема успішно пройшла випробування на полі бою.

"Нові артсистеми Міноборони профінансувало ще навесні 2022 року. Танки західного виробництва, які надійдуть за кілька місяців, на фронті буде підтримувати українська – у всіх розуміннях цього слова – артилерія", – повідомив Резніков.

Він також зазначив, що Україна має бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо. Також він пообіцяв, що Міноборони нарощуватиме зусилля у контексті стимулювання українських виробників.

"Невдовзі представимо перші результати нашого руху щодо БПЛА", – анонсував міністр.

Україні передадуть танки західного виробництва

У середу, 25 січня, Німеччина ухвалила рішення про те, аби надати Україні основні бойові танки Leopard. Також країна дозволила реекспорт цієї бронетехніки з інших країн. Окрім "леопардів" Україна також отримає від Великобританії танки Challenger та від США танки Abrams.

Поставки цієї техніки очікуються навесні. Західні партнери аргументують це тим, що українські військові повинні пройти навчання, щоб користуватися технікою.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, на що здатні західні танки, які отримає Україна, та яка їхня ціна. Також ми писали про те, що Резніков оцінив перспективу вступу України в НАТО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.