Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Райський острів з "космічними" цінами – скільки коштує місяць життя на Балі

Витрати на життя на Балі залежать від кількох складових, наприклад, оренда житла, купівля продуктів, розваги тощо

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Витрати на Балі майже не відрізняються від витрат в Україні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди, які хочу переїхати жити до інших країн, часто обирають якісь острови, де завжди тепло, поруч океан та навколо відчувається екзотика. Наприклад, багато українців зараз мешкає на Балі, а ті, хто лише збирається з думками про переїзд, думають, що там невиправдано дорого.

Підприємець та мандрівник Андрій Петренко розповів, скільки грошей потрібно мати щомісяця для комфортного проживання на Балі.

Балі – це найпопулярніший острів в Індонезії, туди приїжджають люди з усіх куточків світу, хтось просто задля відпочинку, а хтось для життя, до якого вони прагнули. Він зазначив, що наразі на Балі дуже велике ком'юніті українців, вони святкують національні українські свята, влаштовують між собою посиденьки, грають у волейбол тощо.

Скільки коштує місяць прожити на Балі?

Насамперед потрібно розуміти, скільки щомісяця людина на себе витрачає грошей, як вона харчується, яке житло винаймає, як проводить вільний час тощо.

"Наприклад, ми витрачаємо 3 000-4 000 доларів на місяць (111 221-148 295 гривень). Такі витрати у нас йдуть не залежно від того, в якій країні ми знаходимося, ми просто розуміємо, що на ці гроші ми точно знайдемо те, що нам потрібно", – каже мандрівник.

На Балі основне джерело витрат – це оренда житла. Насправді там є різноманітний ціновий діапазон, тобто, люди можуть орендувати однокімнатну квартиру без кухні за 300 доларів (11 122 гривень), а можуть винаймати трикімнатну віллу з басейном за 4 000 доларів (148 295 гривень).

"Загалом на Балі реально двом людям прожити місяць на 1 500 доларів (55 610 гривень) з урахуванням оренди недорогого житла та закупівлі продуктів. Тому що насправді продукти там продаються за невеликими цінами. Якщо у пари немає таких грошей, то доведеться поступатися комфорту в деяких моментах та в чомусь себе обмежувати", – зазначив Андрій Петренко.

 | Фото: Pexels
 | Фото: Pexels
 | Фото: Pexels
 | Фото: Pexels

Балі може бути не лише місцем для відпочинку

Фото: Pexels

Балі може бути не лише місцем для відпочинку

Фото: Pexels

Балі може бути не лише місцем для відпочинку

Фото: Pexels

Балі може бути не лише місцем для відпочинку

Фото: Pexels

Чи відрізняються витрати людей в Україні та на Балі?

Багато людей сприймають Балі, куди можна поїхати та зекономити, але це не зовсім так, тому що на острові витрати будуть майже такі ж, як і в Україні, наприклад:

  • оренда житла;
  • купівля продуктів;
  • відвідування ресторанів або інших закладів;
  • шопінг, оскільки там завжди тепло і потрібно оновлювати гардероб тощо.

Тобто, фактично люди переїжджають з України на Балі та витрачають таку ж суму, як і вдома, але тут вже стає питання у тому, що витрати однакові, але на острові є океан, екзотичні фрукти, які можна зірвати з дерева, постійне сонце тощо. Тобто, переїжджаючи на Балі люди отримують інший стиль життя.

Раніше ми розповідали, скільки можуть заробити українці на інвестиціях в нерухомість на Балі. Також ми писали, які документи потрібні для виїзду за кордон на авто. Більше про життя українців за кордоном читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.