Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Проблеми з iOS 18: як зменшити енергоспоживання iPhone

Користувачі в інтернеті скаржаться, що з оновленням до iOS 18 почали з'являтися проблеми з акумулятором iPhone

Фото: Unsplash

Оновлення до iOS 18 викликає проблеми з акумулятором

Фото: Unsplash

В мережі скаржаться на те, що після оновлення до iOS 18 батарея iPhone почала занадто швидко розряджатися. Досвідчені користувачі iPhone вважають за краще не оновлюватися на нові версії iOS, принаймні до виходу iOS 18.1.

Про те, що робити, якщо нова версія iOS "вбиває" iPhone, розповіло видання NV.

Чому батарея iPhone розряджається занадто швидко після оновлення до iOS 18


Після перезавантаження iPhone продовжує інсталяцію нової версії iOS у фоновому режимі. Залежно від продуктивності вашого iPhone та вільної пам’яті процес може тривати кілька годин.

Смартфон розряджається швидше та відчуває більше навантаження під час фонової інсталяції. Користувач, який не знав про це, вирішує, що нова версія iOS "поламала" його iPhone або "вбиває" батарею тощо.

Запускаємо програму "Налаштування". Далі вибираємо розділ "Батарея". Якщо в меню, що відкрилося, під налаштуваннями "Показувати відсоток акумулятора" і "Режим енергозбереження" є повідомлення з надписом "Налаштування поточного пристрою" – це означає, що ваш iPhone продовжує оптимізуватися після встановлення нової iOS.

Потрібно просто почекати й переконатися, що система витрачає багато енергії саме на встановлення нової версії iOS. Це меню можна знайти трохи нижче. Ви побачите налаштування та оновлення пристрою в переліку процесів, що витрачають енергію.

Оновіть додатки


З виходом нової iOS змінюється і велика кількість API для розробників, тому вони повинні оновлювати додатки.

Більшість розробників, які свідомо ставляться до цього, готуються заздалегідь. Apple надає розробникам доступ до бета-версій нової iOS. Таким чином, значна частина популярних застосунків отримує оновлення щодня з новою iOS.

Не виключено, що виникнуть проблеми, якщо ви оновили iOS, але не оновили програми з App Store. Застосунки, які ще не оптимізовані під нову версію операційної системи, можуть надмірно навантажувати процесор. Таким чином, це призводить до підвищення витрат енергії. Оновивши всі програми в App Store на нові версії, ви або повністю розв'яжете цю проблему, або принаймні переконайтеся, що прискорена розрядка батареї є результатом інших факторів.

Насправді можна побачити, які програми витрачають більше енергії, відвідавши пункт "Налаштування" та вибравши "Батарея".

Якщо застосунок став надто залежним після оновлення на iOS 18, і оновлення до нього ще не вийшло в App Store, можливо, варто його поки видалити або вимкнути фонові оновлення для нього, відвідавши "Налаштування" – "Загальні" – "Фонове завантаження додатків", а потім закрити його.

Спробуйте змінити налаштування мережі


Згідно зі словами деяких користувачів соціальних мереж, скидання мережевих налаштувань іноді зменшує споживання батареї після оновлення.

Зробити це можна, відвідавши "Налаштування" – "Загальні" – "Скидання" – "Скидання мережевих налаштувань".

iPhone занулить всі свої налаштування бездротової мережі.

Деяким користувачам це допомогло відновити батарею. Можливо, причина полягає в тому, що в оновленій iOS 18 внесено зміни до мережевих налаштувань, і нова версія чомусь не може знайти контакт з наявними налаштуваннями.

Деякі користувачі відзначають, що відключення функції Wi-Fi Assist також допомагає. Ця функція дозволяє iPhone швидко перемикатися на передачу даних у стільниковій мережі в ситуаціях, коли сигнал Wi-Fi стає занадто слабким. Ви можете вимкнути цю функцію, перейшовши до "Налаштувань" – "Стільниковий зв’язок".

Раніше ми розповідали про те, що iOS 18 "вбиває" iPhone. Також ми писали про те, що Apple випустила iOS 18.1 beta 5.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.