Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

iOS 18 "вбиває" iPhone: що не так з оновленням системи

В Інтернеті користувачі скаржаться, що після оновлення до iOS 18 час роботи акумулятора iPhone скоротився

Фото: Unsplash

З оновленням користувачі вимушені частіше заряджати iPhone

Фото: Unsplash

Користувачі Apple обурені останнім оновленням програмного забезпечення, стверджуючи, що продуктивність їхніх пристроїв різко погіршилася. Надмірно завзяті клієнти, які прагнуть оновитися до нової iOS 18, випущеної в понеділок перед продажем iPhone 16, стикаються з проблемами з акумулятором, стверджуючи, що операційна система витрачає час роботи акумулятора їхніх смартфонів.

Про це пише NYPost.

Що не так з новою iOS

Користувачі X жалілися, що жалкують про оновлення, оскільки воно нібито "вбиває" батарею телефону. Вони також жартували про те, що після встановлення їхні пристрої перегріваються. Всі скарги зводяться до того, що час роботи акумулятора iPhone скоротився після оновлення до iOS 18.

Більшість розлючені довгоочікуваним оновленням iOS, і вони висловлюють свою незадоволеність у соціальних мережах.

"Я оновив програмне забезпечення до iOS 18, і відсоток заряду батареї так швидко впав", – написав один користувач X для Daily Mail.

Також деякі пишуть, що проходить лише година з моменту, коли вони заряджають iPhone до 80%, і, не використовуючи його, заряд батареї падає до 67%.

Попри те, що деякі окремі особи стверджували, що оновлення не вплинуло на їхні акумулятори, здається, це нормальна практика для будь-якого оновлення iPhone. З iOS 17 незадоволені шанувальники Apple зіткнулися з такими ж проблемами з часом роботи батареї, але це, з іншого боку, цілком прийнятно.

"Встановлення нової ОС на iPhone викликає багато речей, які відбуваються у фоновому режимі, від індексації до повторного калібрування батареї, і це може тривати годинами або навіть днями", – сказав Daily Mail Адріан Кінгслі-Хьюз, дослідник ZDNet.

Він додав, що повторне калібрування батареї, яке відбувається в фоновому режимі, створює враження, наче вона розряджається швидше, хоча насправді це не так.

Що робити, якщо з оновленням iOS з'явилися проблеми

Користувачі смартфонів, які стурбовані проблемою, можуть спробувати перезавантажити свої пристрої та оновити програмні продукти. Крім того, надані такі рекомендації:

  • зменшити яскравість екрана;
  • видалити налаштування мережі;
  • використовувати "Темний режим";
  • вимкнути функцію Wi-Fi Assist, яка автоматично перемикається на стільникові дані, коли мережа Wi-Fi надто повільна.

Низький термін служби батареї може свідчити про погіршення стану батареї – це можна легко перевірити в "Налаштування" iPhone у вкладці "Акумулятор" – і заміна батареї може розв'язати проблему. Однак рекомендується проводити заміну тільки в офіційних сервісах Apple, оскільки з оновленням системи деякі компоненти смартфона можуть бути заблоковані, якщо вони встановлені з вкрадених iPhone.

Зрештою, після завершення оновлення проблема має сама собою вирішитися. Можливо, що з виходом iOS 18.1 ці проблеми будуть виправлені.

Що нового в оновленні

У довгоочікуваному оновленні iOS 18 користувачі отримали більше варіантів налаштування, включаючи відмову від макета сітки на головному екрані та можливість розміщувати програми де завгодно, а також змінювати колір і розмір значків.

Крім того, "Фотографії" отримали оновлення, які включають оновлений макет і нові параметри колекції. У програмі "Пошта" з'явилися нові способи впорядкування папок "Вхідні", а в Safari нова функція, яка полегшує перегляд, видаляючи небажану рекламу та вікна, що спливають.

Крім того, операційна система отримала новий додаток "Паролі", оновлені функції конфіденційності та нові функції Apple Intelligence.

Попри те, що Apple стверджує, що деякі iPhone не сумісні з iOS 18, на всіх пристроях, починаючи з iPhone XR і новіших, можна встановити та використовувати актуальну версію операційної системи.

Раніше ми розповідали про 8 основних нововведень iOS 18, які ви захочете протестувати. Також ми писали про те, чому попередні замовлення iPhone 16 слабші за торішні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.