Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про цю послугу Нової пошти знають не всі: як швидко відправити посилку

Пропонуємо дізнатися, яка послуга від Нової пошти дозволяє швидко та без зайвих зусиль надсилати посилки

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть покласти лише одне відправлення у комірку

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Сучасний ритм життя диктує свої правила, тому важливо мати зручні способи відправлення посилок. Тож Нова пошта запропонувала українцям поштомати. Це інноваційний спосіб відправлення, який дозволяє здійснити цей процес максимально швидко та просто.

Як це зробити, розповіли на офіційному сайті Нової пошти.

Як відправити посилку з поштомата

Використання поштоматів стає все більш популярним та зручним способом відправлення посилок. Завдяки простим та швидким крокам, кожен може з легкістю скористатися цією послугою та надіслати свої посилки без зайвих зусиль. Ось покрокова інструкція, як це зробити:

  1. Оновити мобільний додаток Нової пошти. Після цього в застосунку у розділі "Створити Посилку" з'явиться додатковий підпункт – "Поштомат".
  2. Самостійно вдома спакувати відправлення.
  3. Створити електронну накладну. Для цього у розділі "Створити Посилку" ввести всю необхідну інформацію про одержувача та зміст відправлення.
  4. Підійти до найближчого поштомату, відкрити створену електронну накладну у додатку та натиснути "Відкрити комірку". Покласти запаковане відправлення у відкриту комірку без маркування.
  5. Підтвердити завантаження у мобільному додатку.
  6. Закрити комірку.

Зазначається, що в тому разі, якщо людина не покладе посилку в поштомат протягом доби після створення електронної накладної, то система автоматично анулює її. Також на сайті було вказано, що якщо усі комірки вибраного поштомата зайняті, додаток дозволить обрати найближчий поштомат з вільними комірками для відправлення посилки.

Що відбувається з посилкою після завантаження її у поштомат

Як тільки людина підтверджує завантаження посилки, диспетчер Нової пошти отримує повідомлення про надходження нового пакунка в поштомат та направляє кур'єра, щоб той забрав відправлення.

Кур'єр отримує повідомлення з електронною накладною та номером поштомата. Він приїжджає, перевіряє пакування та наклеює маркування. Потім відправлення відвозиться до сортувального депо для подальшого доставлення.

Раніше ми повідомляли, що клієнти Нової пошти скаржаться на проблеми, пов'язані з їхніми посилками. Також ми писали, що Укрпошта готується до чергового спецпогашення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.