Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Прибутковий листопад: хто з українців отримає додаткові гроші

Розповідаємо, які доплати та благодійні виплати можуть отримати українці в наступному місяці

Фото: УНІАН

В листопаді українці отримають додаткові виплати

Фото: УНІАН

Пенсії в Україні цього року не будуть підвищувати, але, окрім стандартних виплат, українцям похилого віку передбачені й інші соціальні програми. Також певним категоріям громадян допомогу надають міжнародні організації. У листопаді деяким пенсіонерам додатково передбачено доплату від ООН.

Про те, скільки організація виплачує українцям, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

В листопаді ООН виділить додаткові кошти для виплат пенсіонерам, які перебувають у прифронтових зонах, якщо вони відповідають певним категоріям. Розмір виплати визначається як різниця між 3 000 грн та пенсією, яку отримує особа, але не може бути менше ніж 100 грн.

Отже, якщо розмір пенсії українця складає 2 500 грн, то йому передбачено доплату в розмірі — 500 грн. Така допомога буде надаватись до кінця 2023 року. Також пенсіонери зі складу ВПО, у яких не враховуються пенсії, не виплачені за минулі періоди, можуть отримати виплату у розмірі прожиткового рівня для осіб, які втратили працездатність — по 2 093 грн.

Мінімальна пенсія у листопаді складатиме 2 093 грн та залишиться такою до кінця 2023 року. Для більшості українців виплати залишаться на теперішньому рівні, окрім пенсіонерів, які досягли певного віку. Розмір доплати складатиме:

  • 300 гривень — пенсіонерам віком 70−75 років;
  • 456 гривень — пенсіонерам віком 75−80 років;
  • 570 гривень — пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше.

Кому можуть припинити нараховувати пенсію

Механізм припинення виплат прописаний в законодавстві України та не є новим, але через військові дії та велику кількість біженців його почали застосовувати частіше, ніж до цього. Нарахування пенсійних виплат можуть припинити у таких випадках:

  • пенсіонер пів року (180 днів) не звертався за нею до поштового відділення (якщо гроші йому виплачує Укрпошта);
  • за пів року пенсіонер нічого не витратив зі своєї банківської картки, тобто на ній не відбувається жодного руху грошей (не знімається готівка, не робляться покупки з картки або грошові перекази з неї).

Виплати пенсій можна відновити0 пройшовши фізичну ідентифікацію. Для цього можна: завітати в банк або відділення Пенсійного фонду, відправити листа до ПФУ, ідентифікувати себе за допомогою "ДіяПідпис" в електронному кабінеті ПФУ. Для тих, хто перебуває за кордоном, ідентифікацію можна пройти в консульстві України.

Раніше ми писали, як зміняться пенсійні виплати за інвалідністю в листопаді цьогоріч та у 2024 році, а також як змінились середні пенсії в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.