Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Працівники "Газпрому" стали примусовими "добровольцями": які методи мобілізації в Росії

Майже 80 співробітників "Газпрому" стали призовниками після оголошення мобілізації в Росії

Фото: Pexels, Unplash. Колаж: Pro Гроші

Працівників "Газпрому" примусово мобілізували на війну в Україні

Фото: Pexels, Unplash. Колаж: Pro Гроші

Працівників російського монополіту "Газпром" зняли з робочого місця та відвезли до військкомату, де записали їх в так звані "добровольці".

Про це повідомляє російське опозиційне медіа "Дождь".

Співробітників декількох підприємств "Газпрому" Тюменської області зобов'язали принести на роботу військовий квиток, щоб звірити дані. Після чого їх примусово відвезли до військкомату та відправили на медогляд. Без вручення повісток підвищили всім категорії придатності і записали в "добровольці", а на наступний день відвезли на навчання.

Прийшов на роботу, а опинився на війні

"Андрій повернувся на роботу з документами, його разом з 12 колегами автобусом відвезли до військкомату і сказали готуватися до медогляду", – розповіла дружина одного з працівників.

Також у військкомат привезли співробітників інших підприємств по всьому регіону – понад 80 осіб. Медичний огляд проводив тільки один лікар – терапевт. По завершенню медкомісії практично у всіх співробітників забрали військові квитки та підвищили категорію придатності до "А" (придатний). На картках їх особових справ написали "доброволець", тому що на медичний огляд вони прийшли самі, як пояснили у військкоматі.

Співробітників "Газпрому" протримали там до 23:00. Деяким чоловікам, кому потрібна була консультація хірурга або інших лікарів, вдалось уникнути мобілізації. Але ненадовго, шукати їх почали вже на наступний день. Інших планують відвезти в Тюмень та розподілити у війська.

Раніше ми розповідали як мобілізація в Росії вбиває акції та рубль. Також ми писали, що буде з виплатами для українських військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.